AUTOpro
Stiri

Lamborghini începe producția de măști chirurgicale și viziere medicale

Lamborghini

Automobili Lamborghini transformă departamentele fabricii sale de automobile super sport din Sant’Agata Bolognese în spații pentru producția de măști chirurgicale și viziere de protecție din plexiglas.

Conform companiei, măștile vor fi donate Spitalului Sant’Orsola-Malpighi din Bologna pentru a fi folosite în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Activitatea de producție pentru această inițiativă de solidaritate va fi desfășurată de personalul departamentului de tapițerii, care produce interioarele și realizează personalizarea pentru automobilele Lamborghini și care va confecționa 1.000 de măști pe zi. Vizierele medicale vor fi realizate în cantitatea de 200 de unități pe zi, folosind imprimante 3D în cadrul fabricii de producție de fibră de carbon și în departamentul de Cercetare și Dezvoltare.

Activitatea a fost aprobată și susținută de Regiunea Emilia-Romagna și se desfășoară în colaborare cu Universitatea din Bologna. Departamentul de Științe Medicale și Chirurgicale va supraveghea testarea în vederea validării dispozitivelor medicale realizate de Lamborghini, înainte de livrarea lor căte spital.

Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini, a declarat: „În această situație de urgență, simțim nevoia să avem o contribuție concretă. Spitalul S. Orsola-Malpighi este o instituție cu care avem o relație de colaborare de ani buni, atât prin consultanță profesională în promovarea programelor de protecție a sănătății lucrătorilor noștri, cât și în proiecte de cercetare. Vom câștiga această bătălie împreună, lucrând la unison, sprijinindu-i pe cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii, în fiecare zi.”

În semn de unitate și de sprijin pentru întreaga națiune care se confruntă cu situația de urgență cauzată de Coronavirus, în fiecare seară, Lamborghini luminează clădirile istorice ale sediului său din Sant’Agata Bolognese, în culorile drapelului italian.

Articole similare

ZIL-111V, mașina care l-a transportat pe Gagarin, estimată la 2,9 milioane de dolari

Robert Stan

500 de exemplare BMW i3 vor fi folosite în capitala Poloniei de către serviciul de car sharing Innogy go!

Dragos Baltateanu

Un start-up din Japonia a prezentat la Detroit prima motocicletă zburătoare din lume (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment