AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul SUV compact electric Zeekr 003 va sosi în Europa la sfârșitul anului 2023

Producătorul chinez de automobile electrice Zeekr va lansa în cursul acestui an cel de-al treilea model din portofoliu. Botezat sugestiv 003, acesta va fi disponibil și în Europa, unde îi va avea ca principali rivali pe Renault Megane E-Tech și Volkswagen ID.3.

Compania deținută de gigantul Geely Automobile a publicat câteva fotografii cu viitorul SUV de clasă compactă, care, cel mai probabil, își va face debutul în luna aprilie.

Zeekr 003 va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai

Zeekr 003

Supremația continentală a lui Volkswagen ID.3 ar putea lua sfârșit în 2023. Dacă la final de 2022, modelul britanic cu emisii zero MG4 EV a debutat în forță pe piața europeană, punând o presiune suplimentară pe electricul german, anul acesta va fi și mai agitat pentru automobilul produs la Wolfsburg.

Asta, deoarece chinezii de la Geely au anunțat că vor lansa în primăvară un nou rival pentru ID.3. Botezat Zeekr 003, acesta a putut fi deja observat în testele efectuate recent în zona orașului Göteborg. Debutul a fost fixat pentru luna aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Până atunci, însă, cei de la Zeekr au publicat o serie de imagini cu un prototip acoperit cu un camuflaj multicolor. SUV-ul compact electric este va fi construit pe plartforma SEA, la fel ca Smart #1 și alte modele din grupul Geely.

În ciuda camuflajului, se pot distinge o serie de detalii precum capota de dimensiuni reduse, farurile LED separate, aripile profilate, o gardă la sol destul de înaltă, mânerele pentru portiere care se „ascund” în caroserie și un set de stopuri LED.

Viitoarea compactă cu zero emisii de la Zeekr va fi disponibilă în variante cu unul și cu două motoare electrice, ceea ce înseamnă că va avea atât tracțiune spate, cât și tracțiune integrală. Versiunile cu o singură unitate electrică vor oferi până la 272 CP, în timp ce modelele cu tracțiune integrală vor genera până la 428 CP. 

Viitorul Zeekr 003 va fi dezvăluit la Shanghai în luna aprilie. Modelul va ajunge în Europa la sfârșitul anului curent sau cel mai târziu la începutul lui 2024.

Sursa: Motor.es

Articole similare

Renault se întoarce în China printr-un parteneriat cu Geely

Florin Amariei

Travel Guide for Couples To The Most Beautiful Cities in Europe

Mihai Predescu

Constructorii auto salută decizia Parlamentului European care impune implementarea obligatorie a sistemului eCall

administrator_autopromag