AUTOpro
Generale Connected Green car Stiri

Orașul New York va autoriza testarea mașinilor autonome în anumite condiții

New York

Primăria orașului New York a anunțat în mod oficial că va permite testarea mașinilor autonome pe drumurile publice din metropola americană.

Sesiunile de teste vor avea loc, însă, în anumite condiții. Una dintre acestea se referă la obligativitatea ca vehiculele să aibă în permanență un șofer la volan care să poată interveni în caz de pericol.

Testele din New York vor trebui să îndeplinească anumite condiții

New York

În ultima vreme, mașinile autonome sunt testate din ce în ce mai mult în mai multe regiuni din SUA, în special în vestul țării, în statele California și Nevada. Aceste autovehicule pot fi văzute pe drumurile publice sub forma unor robotaxiuri.

Mai nou, acest tip de automobile vor putea fi văzute și pe străzile din New York. Primăria din metropola americană a confirmat că va permite testarea acestor vehicule pe arterele din oraș, însă în anumite condiții.

Astfel, spre deosebire de legislația californiană, care permite testarea vehiculelor fără șofer, în New York, toate vehiculele autonome care vor fi testate vor trebui să aibă un șofer la volan. Acesta va avea rolul de a interveni în orice situație periculoasă pentru a evita potențiale accidente.

În același timp, mărcile care vor să testeze astfel de mașini trebuie să aibă experiență de testare în alte orașe. Acestea vor trebui să transmită primăriei din New York informații relevante de la testele anterioare, inclusiv date despre accidente care au avut loc în timpul testelor și despre cât de des li s-a cerut șoferilor de siguranță să preia controlul asupra volanului.

Unii oficiali americani sunt sceptici în privința succesului testelor din New York

Companiile vor trebui, de asemenea, să obțină un permis special din partea Departamentului de Autovehicule al statului New York. Vor fi necesare, totodată, informații referitoare la șoferii care vor fi implicați în testarea mașinilor autonome. Spre exemplu, vor fi solicitate detalii despre modul în care au fost angajați și instruiți. Mai mult, conducătorii auto nu vor avea voie să rămână la volan mai mult de două ore fără pauze.

În sfârșit, firmele care testează aceste mașini vor fi obligate să ofere informații importante despre testele newyorkeze, care vor fi disponibile prin intermediul portalului Open Data al orașului.

„Această tehnologie va fi prezentă fie că ne place sau nu, așa că ne vom asigura că vom face totul bine. Dacă vom reuși să facem asta, atunci străzile noastre vor fi mai sigure”, a declarat Eric Adams, primarul orașului New York.

Există, însă, oficiali care sunt de părere că mașinile autonome nu se vor putea descurca în aglomerația din New York. „Asemenea teste nu au fost nici măcar completate în alte locuri din țară. „Ar fi cazul ca New York să aștepte să vadă rezultatele ale altor teste efectuate în medii urbane mai puțin dense”, a declarat John Liu, senator și membru al Comitetului de Transporturi

Sursa: Carscoops

Articole similare

Michelin părăsește piața din Rusia după 26 de ani

Mihai Morcovescu

Despre Porsche World Roadshow și noul centru auto Porsche Pipera

În Polonia, Suzuki Vitara este cea mai bună mașină din categoria “For Every Road”

administrator_autopromag