AUTOpro
Generale Connected Green car Stiri

Teama de mașinile autonome în rândul șoferilor persistă și în 2024

Opel conducere autonoma

Conform unui sondaj realizat recent de compania americană AAA, 66% dintre șoferii de peste Ocean încă se tem de mașinile autonome.

În același timp, un sfert dintre cei intervievați sunt incerți în ceea ce privește acest tip de vehicule.

Un sfert dintre americani nu au încredere în mașinile autonome

autonome

Tehnologia evoluează într-un ritm accelerat, iar mașinile autonome au apărut de ceva vreme pe șosele, mia ales în SUA. Cu toate acestea, posibilitatea unui viitor al mașinilor care se conduc singure rămâne incert.

Aceasta este concluzia celui mai recent studiu, realizat la început de 2024 de americanii de la AAA. Acesta arată că, în acest moment, majoritatea șoferilor continuă să se teamă de mașinile autonome. Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că numărul acestora a crescut în ultimii ani. În același timp, încrederea publicului a scăzut în ceea ce privește acest tip de automobile.

Foto: AAA

Conform datelor studiului, 66% dintre șoferi se tem încă de vehiculele autonome. Procentul este în creștere față de acum doi ani, când era de 55%. În schimb, numărul a scăzut comparativ cu anul trecut (68%).

În același timp, 9% dintre conducătorii auto intervievați au încredere în mașinile autonome, iar 25% și-au exprimat incertitudinea. În acest caz, procentajele au crescut față de ultimii doi ani, când erau 15% (2022) și 30% (2023).

Cu toate acestea, situația stă puțin diferit atunci când vine vorba despre tehnologii de condus semi-autonom. Astfel, sondajul AAA arată că tehnologii precum frânarea automată de urgență și asistența pentru menținerea benzii de circulație sunt apreciate de mai bine de jumătate dintre șoferi.

Astfel, 57% dintre cei intervievați s-au declarat în favoarea sistemului de frânare de urgență, iar 56% sunt de acord cu tehnologia Lane Keep Assistance. În plus, 42% dintre conducătorii auto din SUA au răspuns pozitiv în ceea ce privește tehnologia Active Driving Assist, iar 49% sunt de acord cu cruise control-ul adaptiv.

Sursa: AAA

Articole similare

Noul Volkswagen Passat va fi vândut doar în versiune break. Livrările încep în septembrie 2023

Mihai Morcovescu

E-fuels: UE ar putea aproba vânzările de mașini alimentate cu carburanți sintetici și după 2035

Mihai Morcovescu

Renault prezintă noul Arkana facelift: actualizări estetice și un nou nivel de echipare

Mihai Morcovescu