AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen a demarat oficial testele cu mașini autonome în Germania

Oficialii mărcii Volkswagen au anunțat că producătorul de automobile din Wolfsburg a demarat în mod oficial testele cu mașini complet autonome în Germania.

La sesiunile de teste desfășurate pe drumurile publice vor participa și pasageri. VW a precizat că testele inițiale de conducere autonomă vor fi concentrate pe vehiculele electrice care operează în centrele urbane.

Volkswagen va derula teste în Munchen, dar și în orașul american Austin

Volkswagen

Volkswagen va derula aceste noi teste în orașul Munchen, iar flota de vehicule autonome va fi alcătuită exclusiv din modelul cu emisii zero ID.Buzz.

Marea noutate adusă de aceste teste este faptul că automobilele vor transporta mai mulți pasageri. Reunite sub brandul MOIA (compania de ride-sharing deținută de Volkswagen), vehiculele vor transporta în Munchen reprezentanți ai autorităților guvernamentale, politicieni, oameni de afaceri și jurnaliști.

Toate exemplarele ID.Buzz care sunt incluse în acest program sunt echipate cu tehnologie de conducere autonomă de nivel 4, conform standardelor SAE. Aceasta a fost dezvoltată de compania MobilEye.

Cu alte cuvinte, în fiecare mașină va exista câte un șofer, care va putea prelua controlul asupra vehiculului în anumite situații-limită. De asemenea, toate ID.Buzz-urile din această flotă poate transporta până la cinci persoane, șoferul plus patru pasageri.

Volkswagen spune că MOIA va fi prima companie care va folosi vehiculele sale autonome. Aceasta va partaja datele de călătorie pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei. Constructorul german spune că nu va oferi asemenea servicii de transport atunci când acestea vor deveni o obișnuință.

Simultan cu testele de la Munchen vor avea loc teste și în orașul american Austin (Texas). Volkswagen și-a propus să externalizeze operațiunile pe viitor în afara propriei „umbrele” și că va căuta companii externe din sectorul mobilității și al transportului de persoane”. 

Sursa: Electrek

Articole similare

Renault pentru AUTOpro: Luca de Meo va fi responsabil pentru definirea strategiei de produs, inclusiv în privința Dacia

Robert Stan

Mercedes-Benz Viano şi Hotelul InterContinental, experienţa călătoriei de înaltă clasă

Maşinile autonome Google au fost implicate în 11 accidente rutiere în 6 ani, iar în nici unul dintre cazuri nu au fost ele de vină

administrator_autopromag