AUTOpro
Generale Green car Stiri

Prima electrică de la Xiaomi va oferi o autonomie de 800 kilometri

Xiaomi

Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, va lansa primul său automobil electric, cel mai probabil în primăvara lui 2024.

Potrivit celor mai noi informații, viitorul model cu emisii zero va fi disponibil în momentul lansării două versiuni și va oferi o autonomie de până la 800 de kilometri.

Xiaomi EV ar urma să aibă un preț echivalentul a 20.000 de euro

Xiaomi

Xiaomi și-a făcut cunoscută intenția de a pătrunde pe piața mașinilor electrice pentru prima dată în 2019. Apoi, la începutul anului curent, pe internet a apărut, chiar, și primele imagini neoficiale cu primul său model, denumit MS11 (foto, jos).

Acum, la jumătate de an distanță, au apărut și primele informații tehnice referitoare la viitorul model, de asemenea neoficiale.

Potrivit publicației italiene Autoblog, prima electrică al celor de la Xiaomi va folosi o baterie de 101 kWh și va avea o arhitectură de 800 de volți. În plus, automobilul ar urma să fie oferit în două versiuni.

Prima dintre acestea va fi echipată cu un singur motor electric și va avea o autonomie de 800 de kilometri. Cealaltă variantă va fi pusă în mișcare de două unități electrice, însă autonomia va fi mai mică, și anume de 700 de kilometri.

Conform informațiilor oferite de sursa citată anterior, modelul echipat cu un singur motor va avea pe piața din China un preț echivalent a 20.000 de euro. Versiunea mai puternică ar urma să coste de la echivalentul a 25.000 de euro. Aceste prețuri sunt valabile pentru piața chineză și, prin urmare, ar putea fi diferite de cele pentru Europa.

Primul vehicul electric Xiaomi din istorie își va face debutul oficial în primăvara anului viitor, în China. Ulterior, modelul cu emisii zero va ajunge inclusiv în Europa și în America de Nord.

Sursa: Autoblog.it

Articole similare

Mercedes va deține o cincime din acțiunile Aston Martin

Andrada Arsenie

Toyota România donează spitalelor din București două aparate de ventilaţie

Robert Stan

Cele mai eficiente 10 mașini electrice din Europa. Pe ce loc se situează Dacia Spring?

Mihai Morcovescu