AUTOpro
Generale Green car Stiri

Iată cum arată Xiaomi MS11, primul automobil electric din istoria gigantului chinez, care va sosi în 2024

Xiaomi

Sedanul electric Xiaomi MS11 va fi primul automobil cu emisii zero din istoria producătorului chinez de electronice. Deși va fi lansat oficial în cursul anului 2024, pe internet au apărut deja câteva fotografii cu viitorul model, care au fost „scăpate” în mod accidental.

Gigantul asiatic este cunoscut mai ales pentru smartphone-urile sale, însă acesta produce o gamă variată de produse electronice de larg consum. În urmă cu ceva mai mult de trei ani, reprezentanții companiei au anunțat că intenționează să pătrundă în industria auto, specializându-se în mașini electrice.

Xiaomi MS11 va avea tehnologie de conducere autonomă

Xiaomi MS11

Cei de la Xiaomi au înființat o divizie de dezvoltare a automobilelor cu emisii zero în 2021, atunci când au achiziționat compania Deepmotion Tech, iar la scurt timp după aceea și o fabrică pentru asamblarea acestora.

Primul prototip al chinezilor a putut fi observat în testele care au avut loc în cursul verii anului trecut. Acum, la jumătate de an distanță, pe internet au fost „scăpate” din greșeală câteva imagini cu viitorul model electric MS11. Acestea sunt, de fapt, capturi video dintr-un spot publicitar și au apărut pe site-ul de microblogging chinezesc Weibo.

Pozele ne dezvăluie un sedan cu 4 uși și alură de coupe, a cărui caroserie este de tip sportback. Mașina are un acoperiș din sticlă, în timp ce tenta sportivă a mașinii este dată de prizele de aer din spatele aripilor față și spate, precum și de un set de frâne Brembo finisate într-o nuanță de galben-auriu.

Unul dintre motivele pentru care sedanul arată atât de bine este faptul că acesta împrumută la partea frontală o serie de elemente estetice de la McLaren, în timp ce la spate amintește de modelul Aston Martin DBS. În plus, chiar și jantele par a fi copiate după cele ale unui Lamborghini Huracan Evo.

De asemenea, se remarcă senzorul Lidar montat pe plafon deasupra parbrizului ceea ce sugerează că mașina va pune un accent deosebit pe conducerea autonomă.

Specificațiile tehnice sunt încă ținute în mare secret. Însă, potrivit celor mai recente zvonuri care circulă în industrie, Xiaomi MS11 va folosi un acumulator furnizat de producătorul chinez CATL, în timp ce motoarele electrice ar urma să fie dezvoltate „in-house”.

Procesul de dezvoltare a viitorului sedan cu emisii zero continuă. De altfel, cei de la au anunțat că în momentul de față sunt testate 140 de vehicule pe drumurile publice din China.

Sursa: Motor.es

Articole similare

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi oferit pe toate modele BMW şi MINI viitoare

Filip Sîrbu

Care sunt cele mai congestionate orașe din lume și pe ce loc este Bucureștiul

Darius Pana

Retragerea Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa