AUTOpro
Generale

Infiniti dezvăluie QX30 la Geneva. Un Mercedes în haine nipone

Divizia premium a mărcii Nissan, Infiniti a prezentat o primă imagine cu ceea ce, odată cu prezentarea de la expoziția auto de la Geneva, va purta numele QX30 Concept și va intra în luptă pe piața europeană cu Audi Q3, Mercedes-Benz GLA și BMW X3.

Infiniti QX30 Concept

Text: Robert Stan

Crossoverul este o încununare a colaborării dintre Alianța Renault Nissan și grupul german Daimler. Conform oficialilor Infiniti, „modelul combină liniile elegante ale unui coupe cu alura unui SUV de dimensiuni reduse fiind un adevărat explorator urban care se simte în largul său atât în aglomerările urbane cât și pe drumuri neamenajate”.

Viitorul Infiniti QX30 are la bază modelul compact Q30 care va debuta și el în Europa la finalul acestui an. QX30 va ajunge pe piață șase luni mai târziu. Ambele modele sunt asamblate pornind de la platforma MFA a germanilor de la Daimler, aceeași care susține Mercedes-Benz Clasa A și Mercedes-Benz Clasa B. Construit la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, QX30 este reliefarea clară a ajutorului dat de germani Alianței franco-nipone în domeniul mașinilor premium. În schimb, germanii beneficiază de experiența francezilor de la Renault în domeniul mașinilor cu dimensiuni mici.

Articole similare

Mercedes-Benz prezintă S 65 AMG

Audi Activesphere Concept, un off-roader supertehnologizat, care se poate transforma într-un pick-up (cu video)

Mihai Morcovescu

Noul SUV de la Opel, Crossland X, disponibil în România

Filip Sîrbu

Leave a Comment