AUTOpro
Generale Green car Stiri

Alfa Romeo a publicat un teaser misterios, care dă startul unei noi ere în istoria mărcii

Constructorul italian de automobile Alfa Romeo a publicat o imagine teaser cu un model misterios, care ar putea fi o nouă versiune a SUV-ului Tonale.

Acesta anunță startul unei noi ere pentru marca din Torino.

Viitorul model Alfa Romeo ar putea fi o versiune de performanță a SUV-ului Tonale

Alfa Romeo

La câteva zile după ce a dezvăluit edițiile speciale „Tributo Italiano” pentru modelele Tonale, Giulia și Stelvio, Alfa Romeo a publicat un teaser misterios. Imaginea întunecată publicată pe pagina oficială de Facebook înfățișează semnătura luminoasă a stopurilor SUV-ului compact Tonale. Deasupra acestora apare mesajul „O nouă eră începe”.

Reprezentanții companiei nu au oferit alte detalii, ci doar descrierea fotografiei „Rămâneți aproape… O nouă eră începe cu Alfa Romeo”. Astfel, nu putem decât să speculăm pe seama informației oferită de italieni.

Cu toate acestea, „noua eră” ar putea fi interpretată ca un indiciu pentru primul model electric al mărcii, care va fi lansat în 2024. Însă, cum spuneam, acelea sunt stopurile lui Tonale, ceea ce înseamnă că viitorul automobil ar putea fi o nouă versiune mai mică a SUV-ului de segment C.

Mergând mai departe cu speculațiile ne-am putea gândi că misteriosul model va fi o versiune sportivă Quadrifoglio a lui Tonale. De altfel, CEO-ul mărcii, Jean-Philippe Imparato, a confirmat că Alfa Romeo lucrează deja la o versiune de performanță a SUV-ului compact.

După cum se știe, SUV-ul compact italian se bazează pe vechea platformă FCA Small Wide a Grupului Stellantis. În schimb, viitorul crossover ar putea fi construit pe noua arhitectură STLA Medium, care oferă în prezent motorizări diesel, benzină, mild-hybrid și plug-in hybrid.

Alfa Romeo nu a dezvăluit numele modelului din imagine și nici nu a precizat data lansării. În schimb, se știe deja că marca italiană și-a propus să devină pur electrică până în 2027, atunci când actualele Giulia și Stelvio vor fi eliminate din gamă împreună cu versiunile termice ale lui Tonale.

Sursa: Alfa Romeo via Carscoops

Articole similare

Lyft oferă inclusiv sugestii multiple pentru preluare

Filip Sîrbu

Skoda a publicat primele schițe oficiale cu noile Scala și Kamiq. Debutul, la 1 august

Mihai Morcovescu

“Opel va rămâne la fel de germanic ca și până acum” – Carlos Tavares

Filip Sîrbu