AUTOpro
Generale Green car Stiri

Alfa Romeo pregătește un nou SUV electric, care va rivaliza cu BMW iX

Constructorul italian de mașini Alfa Romeo intenționează să lanseze un nou SUV electric, care va deveni noua navă amiral a mărcii.

Modelul va rivaliza cu modele similare precum BMW iX și Porsche Cayenne EV. Debutul este planificat pentru 2027.

Alfa Romeo vor ataca piețele din SUA și din China cu viitorul SUV electric

Alfa Romeo

Cei de la Alfa Romeo au planuri mari în ceea ce privește tranziția către un viitor complet electric. Italienii și-au propus să lanseze un nou SUV cu emisii zero cu care vor ataca piețele din America de Nord și din China.

Potrivit CEO-ului companiei, Jean-Philippe Imparato, viitorul model electric va fi un rival direct pentru BMW iX. Deocamdată, acesta nu a primit încă un nume. Acesta va fi construit pe platforma STLA Large a Grupului Stellantis.

Noul SUV cu emisii zero va fi conceput astfel încât să ofere performanțe superioare pe asfalt. Pentru a maximiza eficiența aerodinamică și autonomia, acesta ar urma să aibă o gardă la sol mai mică decât SUV-urile obișnuite.

Aceste detalii vor face din noul model un concurent puternic pentru alte SUV-uri cu emisii zero. Și aici ne referim la Porsche Cayenne și la viitorul crossover cu emisii zero de la Alpine. Modelul italienilor va depăși în gabarit următoarea generație Stelvio complet electric.

Automobilul ar urma să primească până la trei motoare electrice. Arhitectura de 800 de volți a platformei STLA Large promite capacități de încărcare rapide. Astfel, bateria se va putea încărca de la 10% la 80% în 30 de minute la o stație de încărcare rapidă. Autonomia ar urma să se situeze în jurul valorii de 805 kilometri

Viitorul SUV electric Alfa Romeo va fi noua navă amiral a mărcii italiene. Asta înseamnă că va avea dimensiuni mari și va fi echipat cu sistemul avansat STLA Brain. Acesta conține un sistem de conducere autonomă, un sistem avansat de infotainment și o experiență digitală care va rivaliza cu tehnologia de pe modelele Tesla.

SUV-ul acesta va fi doar unul dintr-o serie de modele pe care Alfa Romeo intenționează să le lanseze în următorii ani. Printre acestea își vor face loc un crossover de dimensiuni subcompacte și un înlocuitor pentru compacta Giulia.

Sursa: Carscoops

Articole similare

GM, Ford şi Chrysler vor să repornească producţia la unele uzine din SUA pe 18 mai

Robert Stan

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – III

Filip Sîrbu

Acesta este noul Zeekr X, crossover-ul subcompact cu care chinezii vor ataca Europa

Mihai Morcovescu