AUTOpro
Generale Stiri

Tata Motors va inaugura în 2026 o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice în Marea Britanie.

Indienii de la Tata Motors au anunțat că vor construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Marea Britanie. Aceasta ar urma să furnizeze acumulatorii pentru modelele Jaguar Land Rover începând cu 2026.

În acest fel, compania asiatică va oferi un impuls major pentru o industrie auto care are nevoie de producţie internă de baterii pentru a ajuta la asigurarea siguranţei viitorului acesteia.

Fabrica Tata Motors va avea o capacitate de producție inițială de 40 gigawați/oră

Tata Motors

Aceasta este cea mai mare iniţiativă a Marii Britanii în materie de fabrici de baterii dedicate maşinilor cu emisii zero. În acest fel, Regatul Unit va putea să ţină pasul cu SUA şi cu Uniunea Europeană în cursa pentru dezvoltarea industriilor verzi.

Reprezentanții Tata Motors au precizat că vor construi prima lor fabrică din afara Indiei, în Marea Britanie. Investiția totală se ridică la 4 miliarde de lire sterline. Astfel, vor fi create până la 4.000 de noi locuri de muncă.

Noua fabrică ar urma să fie construită în orașul Somerset, în sud-vestul Angliei, reflectând necesitatea ca bateriile să fie construite în apropierea liniilor de asamblare ale mașinilor. Uzinele Jaguar Land Rover sunt situate în apropiere de Birmingham, în centrul țării.

Potrivit oficialilor Tata Motors, fabrica ar trebui să fie inaugurată în 2026. Aceasta va aproviziona viitoarele modele electrice cu baterii ale JLR, inclusiv modelele Range Rover, Defender, Discovery şi Jaguar.

Cu o producţie iniţială de 40 gigawaţi oră, fabrica Tata Motors va furniza aproape jumătate din producţia de baterii de care Marea Britanie va avea nevoie până în 2030.

Marea Britanie a depăşit rivalii europeni în ceea ce priveşte construirea de fabrici de baterii pentru vehicule electrice. Sunt planificate sau în construcţie peste 30 în întreaga Uniune Europeană. În Insulă există în prezent o mică fabrică Nissan şi alta este în construcție.

În conformitate cu obiectivele de reducere a emisiilor la zero, Marea Britanie intenționează să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2030.

În conformitate cu regulile post-Brexit, producătorii de automobile vor trebui să realizeze mai multe componente pentru vehiculele electrice la nivel local pentru a evita tarifele comerciale care vor intra în vigoare între Regatul Unit și UE începând cu 2024.

Sursa: Reuters

Articole similare

ACAROM: Creștere însemnată pentru înmatriculările de mașini noi în România în 2023

Mihai Morcovescu

Suzuki Vitara S este „Cel mai 4×4 SUV” din România

administrator_autopromag

Porsche Panamera – viitoarea generație în primele fotografii și video spion

administrator_autopromag