AUTOpro
Stiri Green car Preview

VW ID. Life – conceptul care vrea clienții Spring?

vw id life

Volkswagen a dezvăluit ID. Life, un concept complet electric (BEV) care ar urma să aibă un preț de achiziție în jur de 20.000 de euro. Ar vrea, așadar, să atragă clienții Spring? Cu sigurantă există potențial!

Volkswagen s-a folosit de Salonul Auto de la Munchen (IAA 2021) să promoveze o prefață a unui nou model de serie pe care îl pregătește pentru clienții care vor o mașină complet electrică pe baterii (BEV) la un preț atractiv. Inițial, ID. Life în varianta comercială ar fi trebuit să fie disponibil în 2023. Provocările aduse de pandemie și criza semiconductoarelor au împins lansarea până în 2025. Acest lucru este o veste bună pentru Dacia, având în vedere că Spring deja poate fi comandat și are un preț mai mic decât cel estimat pentru exemplarul german.

Pe lângă asta, CEO-ul Volkswagen a spus că ID. Life ar urma să aibă un cost de 20.000-25.000 de euro. Luând în calcul bonusul Rabla și Rabla Plus, asta ar însemna că prețul ar putea fi chiar dublu față de ceea ce Dacia deja oferă. Oficialul constructorului auto a arătat că încă este destul de greu să faci o mașină mică electrică și complexă. Drept urmare, vor mai trece încă cel puțin 4 ani până vom vedea o variantă de frate complet electric pentru Polo Cross restilizat și retehnologizat.

VW ID. Life ar urma să preia numele de ID.1 sau ID.2 în momentul în care va intra în producție.

Conceptul prezentat la Munchen relevă importanța segmentului de crossover și ne arată încă o dată că firmele auto se axează pe clienții din această zonă. ID. Life va sfârși ca un mini-SUV, iar asta s-ar putea să fie rețeta perfectă pentru o mașină complet electrică cu o autonomie decentă și suficiente opțiuni la capitolele conectivitate și confort.

Modelul prezentat acum are 213 CP, tracțiune față și este alimentat de o baterie de 54 kWh care oferă aproape 400 de km autonomie în regim WLTP.

ID. Life va influența cu siguranța și gamele pe care Seat și Skoda le pregătesc pentru mijlocul deceniului, așadar rămânem cu ochii pe ei! Acest concept este promițător.

Articole similare

Cât consumă acum mașinile plug-in din energia electrică mondială și cum arată estimările pentru viitor

Darius Pana

Sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, rechemate la service

administrator_autopromag

Hyundai Santa Fe revine într-o nouă formă

Robert Stan

Leave a Comment