AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la NIO au inaugurat prima stație de schimb de baterii din Europa

NIO și Shell au inaugurat prima stație de schimb de baterii pentru vehiculele electrice din Europa. Aceasta a fost deschisă într-o benzinărie din orașul olandez Harmelen.

Evenimentul a avut loc la fix doi ani după ce cele două companii au semnat un parteneriat pe termen lung. Prin acest acord NIO și Shell vor implementa împreună stații de schimb de baterii EV (Power Swap Station – PSS) pentru mașini electrice în benzinăriile din Europa.

Noua locație se alătură celor peste 1.400 de stații de schimb NIO deja existente în China. În plus, asiaticii au o rețea de 2.580 de stații de încărcare, care găzduiesc 15.312 puncte de încărcare.

Până în 2025, NIO va fi prezent în 25 de țări din Europa

NIO

În acest moment, NIO deține în Europa 16 stații de schimb de baterii și 8 stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Cu toate acestea, producătorul auto chinez oferă clienților acces la peste 400.000 de stații de încărcare ale altor companii. Asiaticii și-au propus ca în 2023 să ajungă la 120 de PSS-uri instalate pe Bătrânul Continent.

Până acum, chinezii au instalat stații de schimb de baterii pentru modelele sale în Țările de Jos (Apeldoorn, Tilburg, Den Hoorn, Utrecht), Norvegia (Vestby, Lillehammer, Lier), Germania (Hilden, Zusmarshausen), Suedia (Varberg Nord, Mantrop) și Danemarca (Slagelse).

O locație PSS poate stoca până la 13 baterii și poate efectua 312 de schimburi pe zi. Procedura de schimbare a acumulatorului durează doar circa 5 minute și are o rată de succes de 98% pentru a avea loc fără intervenție umană.

Generația a treia de Power Swap Station va putea stoca, însă, până la 23 de baterii și va efectua schimbul bateriilor în 2,5 minute. În plus, vă fi echipată cu două standuri de operare. În locațiile PSS sunt disponibile și stații de încărcare rapide disponibile prin intermediul aplicației dedicate NIO.

NIO a anunțat că, împreună cu Shell, intenționează să instaleze cel puțin 100 de stații de schimb în China până în 2025. De asemenea, până în 2025, NIO va fi prezent în 25 de țări din Europa, printre care Franța, Spania, Elveția și Italia.

Sursa: EVMarket

Articole similare

Conceptul Hyundai Flying Prophecy va apărea în filmul de animație „Spider-Man: Across the Spider-Verse”

Mihai Morcovescu

Renault EZ-Flex este o utilitară electrică pentru livrări urbane

Dragos Baltateanu

Hyundai va construi în Arabia Saudită o uzină de vehicule convenționale și electrice

Mihai Morcovescu