AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Fisker

Producătorul american de automobile electrice Fisker a anunțat că modelul Ocean va primi o îmbunătățire importantă începând cu anul viitor.

Astfel, SUV-ul cu emisii zero va fi echipat cu o baterie interschimbabilă, care va putea fi reîncărcată în doar câteva minute. Schimbarea bateriei va fi la fel de rapidă ca realimentarea cu combustibil a unei mașini convenționale echipată cu motor termic. Costurile vor fi, însă, mai mici, susțin cei de la Fisker.

Fisker va construi împreună cu Ample stații de înlocuire a bateriilor

Fisker

Reprezentanții companiei californiene au anunțat recent că livrările noului Ocean vor demara oficial pe piața din Europa în data de 5 mai.

Mai mult decât atât, constructorul de peste Ocean a dezvăluit că pregătește deja o actualizare importantă pentru SUV-ul său electric. Concret, începând din 2024, noul model va fi disponibil și într-o versiune echipată cu un pachet de baterii care va putea fi înlocuit foarte rapid.

Această actualizare va fi posibilă ca urmare a unui parteneriat pe care Fisker l-a încheiat cu firma Ample. În plus, cele două companii vor construi și stații de înlocuire a bateriilor.

Potrivit comunicatului de presă, primii clienți ai SUV-ului electric Ocean alimentat de noua baterie furnizată de Ample vor fi „operatorii de flote care fac tranziția către mobilitatea electrică”. Altfel spus, pentru început, clienții persoane fizice nu vor avea acces la versiunea Ocean cu baterie interschimbabilă.

Primele exemplare Ocean cu noul acumulator vor fi livrate începând cu primul trimestru din 2024.

Sursa: Fisker

Articole similare

Fiat prezintă la CES 2023 primul showroom auto din Metavers

Darius Pana

Dacia Spring stabiliește o autonomie urbană record!

Dacia va concura în Raliul Dakar 2025 avându-l ca pilot pe Sebastien Loeb

Mihai Morcovescu