AUTOpro
Generale Stiri

VIDEO: Volkswagen va dezvălui pe 31 mai cea mai puternică versiune hot-hatch pentru Golf

Germanii de la Volkswagen vor lansa noul Golf facelift în 2024. Până atunci, însă, producătorul german le-a pregătit fanilor o surpriză și vor dezvălui pe 31 mai o nouă versiune hot-hatch a hatchback-ului lor de clasă compactă.

Aceasta poartă denumirea de Golf R 333 și se spune că va fi cea mai puternică dintre toate câte au fot produse până acum.

Noul hot-hatch Volkswagen va oferi 333 CP și 420 Nm de cuplu

Volkswagen

În 2022, constructorul din Wolfsburg lansa o nouă versiune de performanță a hatch-ului lor. A fost vorba despre o ediție limitată care marca împlinirea a 20 de ani de la lansarea primului model care purta sigla Volkswagen „R”.

Acum, germanii au publicat un filmuleț și câteva imagini cu o nouă versiune hot-hatch a Golf-ului, denumită Golf R 333. Fotografiile ne dezvăluie o serie de detalii estetice de exterior.

Caroseria este finisată într-o nuanță de galben și include o grafică specială „333”, care este vopsită în părțile inferioare ale portierelor. Se mai remarcă jantele din aliaj „Estoril” de 19 inch în spatele cărora se ascund un set de etriere albastre.

De asemenea, mașina va primi carcase negre pentru oglinzi și un sistem de evacuare cu patru terminații furnizată de specialiștii de la Akrapovič.

Deocamdată nu se cunosc detaliile tehnice ale noului model. Cu toate acestea, cel mai probabil, indicativul „333” ar putea reprezenta chiar puterea motorului. În ceea ce privește cuplul, ne așteptăm ca acesta să nu fie sub cel de 420 Nm al versiunii precedente.

În aceste condiții, este posibil ca aceasta să fie cea mai puternică versiune de serie a compactei germane care a fost produsă vreodată. Dacă va folosi aceeași configurație a motorului turbo de 2,0 litri pe benzină, Golf R 333 va putea atinge „suta” în 4,6 secunde, iar viteza de vârf va fi limitată electronic la 270 km/h.

Noul Volkswagen Golf R 333 va fi dezvăluit pe 31 mai.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

ACAROM: Numărul de înmatriculări de mașini noi în România a crescut în luna ianuarie cu peste 31%

Mihai Morcovescu

Bosch și TomTom lucrează la „semnătura” inteligentă

Filip Sîrbu

Chinezii de la BYD vor lansa un nou SUV cu 680 CP și autonomie de 1.200 de kilometri

Mihai Morcovescu