AUTOpro
Generale Green car Stiri

BMW va da startul producției noului model electric iX2 spre sfârșitul lui 2023

Germanii de la BMW au confirmat că producția pentru viitorul lor model electric iX2 va demara până la sfârșitul anului curent. Versiunea cu emisii zero a crossover-ului bavarez X2 va fi construită la uzina din Regensburg alături de „fratele” mai mic iX1.

Pentru asta, constructorul bavarez va investi în sit-ul de producție peste 350 de milioane de euro. De asemenea, va angaja aproximativ 500 de muncitori noi.

Începând cu 2024, cei de la BMW estimează că cel puțin o treime din toate vehiculele produse în această fabrică vor fi electrice. De asemenea, aici vor fi asamblate modelele convenționale cu motoare termice X1 și X2. Primul este disponibil și cu o gamă variată de motorizări plug-in hybrid.

BMW iX2 va fi mai mare comparativ cu X2

La mijlocul lunii martie a avut loc Conferința anuală a BMW Group. Oficialii producătorului bavarez au anunțat că vor lansa o versiune cu emisii zero a crossover-ului X2, denumită iX2.

Deocamdată, nu sunt disponibile informații referitoare la noul model electric. În acest moment știm că mașina va avea un design complet diferit și că va fi mai mare comparativ cu modelul din care derivă.

Acum, constructorul bavarez a confirmat oficial că producția noului model cu zero emisii va începe la sfârșitul acestui an.

Din punct de vedere tehnic, viitorul iX2 ar putea avea performanțe similare cu iX1. Acesta din urmă folosește două motoare electrice care produc împreună 313 CP și 494 Nm de cuplu. Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie de 68 de kWh, care asigură o autonomie de până la 440 de kilometri.

Este posibil ca BMW să pregătească și versiuni iX1 și iX2 cu câte un motor și, deci, cu tracțiune față.

Sursa: Motor1

Articole similare

Dacia atinge cota de producție 100.000 pentru motoare

Nissan Qashqai e-Power – versiune hibrid serie cu 190 CP, din toamnă în România

Filip Sîrbu

Ford confirmă producția unui al doilea model la fabrica din Craiova: investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și 1500 de noi locuri de muncă

Filip Sîrbu