AUTOpro
Generale Green car Stiri

Skoda a produs 500.000 de baterii pentru mașinile electrice din Grupul Volkswagen

Skoda

Producătorul ceh de automobile Skoda anunță că a atins borna de 500.000 de baterii pentru modelele din Grupul Volkswagen care sunt construite pe platformele MEB și MQB.

Acumulatorii pentru mașinile echipate cu sisteme de propulsie plug-in hybrid Skoda, Audi, Seat și Volkswagen sunt produse la fabrica din Mlada Boleslav din septembrie 2019. La fiecare 86 de secunde este produsă o baterie destinată modelelor plug-in hybrid bazate pe platforma MQB.

Skoda va produce până la 1.500 de baterii pe zi

Skoda

Skoda a lansat în luna mai a anului trecut producția de baterii pentru automobilele 100% electrice bazate pe platforma modulară (MEB) a Grupului Volkswagen.

Acestea au capacități cuprinse între 55 și 82 kWh și sunt instalate pe modelele din gama constructorului ceh, precum și pe vehiculele MEB din portofoliile Volkswagen și Audi.

Modulele individuale de baterie conțin fiecare 16 sau 24 de celule. Alături de acestea va fi produs și un sistem de baterii MEB cu o carcasă, care este prevăzută cu un sistem integrat de răcire plus conexiunile electrice necesare.

Potrivit comunicatului oficial, cei de la Skoda au investit actuala linie de producție circa 130 de milioane de euro. Cehii vor pune în funcțiune o nouă linie de asamblare mai târziu în acest an. După finalizarea acestei noi investiții capacitatea de producție la Mlada Boleslav va ajunge la 1.500 de baterii pe zi.

La actuala linie de producție a bateriilor lucrează aproximativ 250 de angajați dintr-un total de 23.000 cât numără uzina din Mlada Boleslav.

Aceștia sunt asistați în procesul de producție de 13 roboți, care pot manipula componentele grele din structura unei baterii. După finalizarea tuturor etapelor din uzină un acumulator poate avea o greutate de 130 de kilograme.

În uzina cehă sunt produse atât baterii pentru platforma MQB pe care sunt bazate modelele plug-in hybrid, cât și cele pentru mașinile electrice dezvoltate pe arhitectura MEB. Deși sunt produse în fabrica Skoda, aceste baterii sunt folosite de toate modelele compatibile produse de Volkswagen, Audi și Seat.

Sursa: Skoda

Articole similare

Dacia relansează ediția specială Duster Extreme pe versiunea 2022 a SUV-ului românesc

Mihai Morcovescu

Noua generație Audi A4 din 2023 va păstra motorizările diesel și benzină

Florin Amariei

De ce s-a renunțat în Franța la taxiurile Tesla

Florin Amariei