AUTOpro
Generale Green car Stiri

Kia își va extinde gama de electrice cu un model de oraș și un crossover în următorii 4 ani

Producătorul sud-coreean de automobile Kia a anunțat că va extinde gama de modele electrice. Printre acestea își vor face loc o mașină de oraș complet nouă și un crossover.

Viitoarele vehicule cu emisii zero ale asiaticilor își vor face debutul în următorii patru ani.

Kia va lansa 15 modele electrice până în 2027

Constructorul coreean a anunțat că va lansa 15 noi modele electrice la nivel global până la sfârșitul anului 2027. Accentul se va pune și mai mult pe piața europeană, cu scopul de a crește vânzările de mașini cu zero emisii cu aproape o treime în următorii șapte ani.

Kia va continua să ofere modele multi-motor, cum ar fi Niro. Totuși, coreenii își vor extinde gama de electrice cu câteva modele accesibile. Printre acestea se vor număra o mașină de oraș și un nou crossover.

Kia

Potrivit publicației britanice Autocar, viitorul crossover va fi un rival pentru Jeep Avenger (foto, jos) și ar urma să se numească EV3.

Strategia celor de la Kia de extindere a gamei de modele pur electrice a fost confirmată de David Hilbert, șeful departamentului de marketing Kia Europa: „Toate segmentele importante vor fi acoperite într-o oarecare formă până în 2027”, a precizat acesta.

În același timp, Kia intenționează să rămână pe segmentul A, iar pentru asta pregătește un succesor electric pentru modelul entry-level Picanto.

Acesta urmează să fie lansat mai târziu în acest an ca rival pentru viitorul Volkswagen ID.2. Viitorul Picanto EV va fi înrudit cu înlocuitorul actualului Hyundai i10.

Sursa: Autocar

Articole similare

Renault şi Dongfeng au decis să închidă societatea chineză Dongfeng Renault Automotive Company

Robert Stan

Probleme „masive” pentru Volkswagen ID.3. Sistemul software a fost realizat „în grabă”

Robert Stan

Lexus va dezvălui pe 5 iunie noul SUV de clasă mică LBX

Mihai Morcovescu