AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Toyota pregătește o nouă generație de modele plug-in hybrid cu autonomie electrică de peste 200 km

Japonezii de la Toyota și-au propus ca viitoarea lor generație de modele plug-in hybrid să ofere o autonomie pur electrică de peste 200 de kilometri. Oficialii niponi spun că viitoarele automobile PHEV vor fi mult mai eficiente și vor fi o alternativă mai practică la mașinile electrice.

În același timp, compania asiatică a anunțat recent că își va extinde gama actuală prin lansarea a zece noi modele electrice cu baterii până în 2026. Asta ar însemna că vânzările anuale vor ajunge la circa 1,5 milioane de exemplare.

Toyota va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 33% până în 2030

Toyota

La începutul acestui an, Toyota își făcea publică noua strategie, care prevede ca, până în 2030, întreaga sa gamă de modele să fie complet electrică. Însă, până atunci, asiaticii vor continua să se concentreze și pe modelele hibride, care vor primi o serie de îmbunătățiri substanțiale.

Vicepreședintele executiv al companiei, Hiroki Nakajima, a declarat că se lucrează deja la viitoarea generație de automobile hibride, mai ales cele cu încărcare la priză (PHEV). Oficialul spune că noua generație de mașini va fi cu totul diferită comparativ cu cele de astăzi. Viitoarele automobile vor fi repoziționate în gamă și vor fi etichetate drept „mașini electrice practice”.

Concret, Nakajima a precizat că autonomia se va dubla prin utilizarea unor baterii cu o eficiență mult mai mare, fără să precizeze și ciclul de testare. Totuși, fie că vorbim despre ciclul WLTP sau EPA, viitoarele PHEV de la Toyota vor primi un impuls major în ceea ce privește autonomia pur electrică.

Astfel, niponii și-au propus ca acestea să ofere o autonomie în modul de rulare electric de peste 200 de kilometri. Spre comparație, actualul model Prius oferă în prezent o autonomie de 71 de kilometri în modul pur electric datorită unui pachet de baterii litiu-ion de 13,6 kWh.

În paralel, Toyota lucrează la viitoarele automobile electrice de ultimă generație, care vor fi lansate începând cu anul 2026. Acestea își vor dubla autonomia de rulare comparativ cu modelele existente.

În ceea ce privește tehnologia celulelor de combustie, Toyota spune că nu va renunța la motoarele pe bază de hidrogen și dorește să înceapă producția de vehicule comerciale echipate cu astfel de sisteme de propulsie.

De asemenea, noul plan de electrificare al japonezilor mai prevede și reducerea nivelului de emisii de dioxid de carbon cu 33% până în 2030 și cu 50% până în 2035 față de nivelul din 2019. Toyota va deveni neutră la carbon până în 2050.

Sursa: Toyota via Motor1

Articole similare

„Arena del Futuro” – primul proiect colaborativ pentru mobilitate fără emisii

Florin Amariei

Cadillac Lyriq, primul Caddy EV din istorie

administrator_autopromag

“Opel va rămâne la fel de germanic ca și până acum” – Carlos Tavares

Filip Sîrbu