AUTOpro
Generale Green car Plug-in Hybrid Stiri

Volkswagen a publicat noi imagini cu viitorul Transporter T7. Debutul este programat în 2025 (VIDEO)

Divizia de vehicule comerciale a constructorului german de automobile Volkswagen a publicat noi imagini cu viitorul Transporter T7.

Viitoarea utilitară va adopta elemente de design inspirate de electricul ID.Buzz. Lansarea oficială a fost fixată pentru anul viitor.

Volkswagen Transporter T7 va primi motorizări diesel, hibride plug-in și pur electrice de până la 285 CP

Volkswagen

Noua generație a utilitarei din Wolfsburg va fi construită pe aceeași arhitectură cu Ford Transit Custom. Din punct de vedere estetic, viitorul Tranmsporter T7 va fi inspirat de predecesorii săi T1, T5 și T6.1. De asemenea, va prelua o serie de elemente de design de la electricul ID.Buzz.

În imaginile publicate de divizia de vehicule comerciale a VW, care sunt prelucrate digital, se observă detaliile de exterior. Astfel, modelul va primi o parte frontală complet nouă. Forma acesteia amintește de versiunile T5 și T1. În plus, farurile LED sunt mai mici și sunt poziționate ceva mai jos comparativ cu fratele de platformă.

La spate stopurile LED sunt amplasate pe verticală și au o semnătură luminoasă în forma literei C. Tot aici, viitorul Transporter T7 va oferi fie o singură ușă cu deschidere de tip hayon, fie două uși cu deschidere normală. La fel ca la T6.1 și la Crafter, clapeta rezervorului de combustibil pentru versiunile diesel și cele plug-in hybrid este integrată în zona montantului B. În schimb, în cazul modelelor pur electrice, aceasta este plasată sub farul din dreapta.

Aspectul exterior va fi completat de un set de jante cu design nou de 16, 17 și 19 inch. În imaginile de față se observă jantele de 19 inch „Indianapolis” cu 6 spițe negre.

Ca gabarit, viitorul Transporter T7 va fi identic cu Ford Transit Custom, Astfel, modelul Volkswagen va avea o lungime cuprinsă între 5.050 și 5.450 mm, în funcție de varianta de caroserie. Ampatamentul va avea între 3.100 și 3.500 mm.

Gama de motorizări va cuprinde unități diesel, plug-in hybrid și pur electrice. Acestea vor oferi puteri cuprinse între 110 și 286 CP. În ceea ce privește versiunea cu emisii zero, aceasta ar putea fi preluată de la Ford E-Transit. În acest caz, bateria va avea 64 kWh, care va oferi o autonomie de 330 km. Motoarele electrice vor avea 134 sau 215 CP.

Lansarea noului Volkswagen Transporter T7 a fost fixată pentru 2025. Cu toate acestea, pre-comenzile au fost deja deschise pe piața din Germania, unde prețul de pornire este de 36.780 de euro. Noul model va fi produs în Turcia, alături de Ford Transit.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

Infiniti QX Monograph, conceptul care anunță noua generație QX80. Debutul, în 2025

Mihai Morcovescu

Italy’s Fabulous Five: Planning Your Visit To The Cinque Terre

Mihai Predescu

VIDEO: KIA a dezvăluit noul SUV electric EV9: design îndrăzneț și scaune pivotante la 180 de grade

Mihai Morcovescu