AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Ford a prezentat noua generație Transit Custom: versiune plug-in hybrid de 232 CP

Divizia Ford Pro a producătorul american de automobile a prezentat noua generație a modelului comercial Transit Custom.

Aceasta este disponibilă într-o versiune de motorizare plug-in hybrid de 232 CP, dar și într-o variantă complet electrică.

Ford Transit Custom vine cu versiuni diesel, PHEV și electrică

Ford

Noul Transit Custom este construit pe o arhitectură nouă, ceea ce înseamnă că mașina dispune o podea mai mică și o treaptă laterală integrată, care facilitează accesul și încărcarea. În același timp, utilitara are o înălțime mai mică de 2 metri și o suspensie spate independentă revizuită și poate găzdui până la nouă pasageri.

Vehiculul comercial vine cu un nou sistem flexibil de scaune pe șine, un plafon panoramic mare și uși laterale glisante electric. De asemenea, ca dotări, modelul dispune de sistem de climatizare pe trei zone, sistem audio Bang&Olufsen cu 14 boxe, iluminare ambientală, încărcare wireless pentru smartphone și scaune încălzite.

Nivelul de echipare de top Titanium X oferă în plus faruri LED Full Matrix, tapițerie sintetică Sensico și jante de 19 inch. De asemenea, regăsim un volan pliabil, care se poate transforma într-un suport pentru laptop sau tabletă ori într-o masă. Din ofertă mai face parte un display central de 13 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4 și un instrumentar de bord digital.

Gama de motorizări cuprinde unități diesel de 136, 150 sau 170 CP, care pot fi legate standard la o cutie de viteze manuală. Transmisia automată cu 8 rapoarte este oferită opțional. Versiunile de 136 și de 170 CP primesc sistem de tracțiune integrală.

Noul Transit Custom este oferit și într-o variantă plug-in hybrid. Aceasta folosește un motor de 2,5 litri de 232 CP și o baterie de 11,8 kWh, care asigură o autonomie electrică de 52 de kilometri.

De asemenea, noua utilitară este disponibilă și într-o versiune 100% electrică. Aceasta folosește un motor electric de 215 CP și o baterie de 64 kWh. Autonomia poate ajunge până la 325 de kilometri.

Noua generație Ford Transit Custom diesel a intrat deja în producție la uzina din Kocaeli (Turcia). De asemenea, comenzile pentru modelul plug-in hybrid au fost deschise, iar livrările vor începe în primăvara lui 2024. În ceea ce privește versiunea pur electrică, acesta va fi disponibilă din vara anului viitor.

Sursa: Ford

Articole similare

Mumbai Travel Guide 2017: Our Favorite Things To Do & See

Mihai Predescu

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante

BMW a câștigat ”International Engine of the Year” în 2015