AUTOpro
Stiri

Dacia electrică, tot mai aproape

Dacia Renault product planning - Dacia BEV

Oficialii grupului Renault, din care face parte și Dacia, au anunțat pentru viitorul apropiat lansarea „Dacia Urban City Car” cu propulsie 100% electrică.

În cadrul conferinței de presă prilejuită de prezentarea rezultatelor financiare ale grupului desfășurată la finalul săptămânii trecute în Franța, oficialii Renault au dezvăluit câteva detalii despre viitorul gamei de produse. Astfel, dacă în 2019 vedeta lansărilor de vehicule electrificate (100% Electrice – BEV, Plug-In Hybrid – PHEV și Hibride – HEV) a fost noua generație Renault Zoe, aflată deja și pe piața din România, în acest an marca franceză va lansa modelul 100% electric Twingo ZE, versiunea hibridă Clio E-Tech, dar și versiunile PHEV Captur E-Tech plug-in și Megane E-Tech plug-in.

Mult mai important pentru români, în perioada 2021 – 2022, grupul francez a anunțat lansarea a patru vehicule HEV – dintre care trei cu totul noi, a două PHEV – unul complet nou, dar și a unui BEV purtând, deocamdată, titulatura „Dacia Urban City car”.

Deși nu au fost date informații suplimentare, conform LifeNews.ro viitorul vehicul 100% electric Dacia nu va fi altul decât versiunea europeană a modelului Renault K-ZE produs în China. Prezentarea acestuia pe piața europeană ar putea avea loc chiar mai devereme decât menționează oficialii francezi, la finalul lui 2020. Vânzările ar urma să înceapă la finalul lui 2021 sau începutul lui 2022.

Varianta chineză a lui K-ZE are o baterie de 26.8 kWh, un motor de 44 CP și o autonomie NEDC de circa 160 km. Prețul actual pe piața chineză este de circa 8.650 de dolari.

Articole similare

Kia, soluții de mobilitate pentru armată la IDEX 2021

Florin Amariei

Noua generație Honda Civic schimbă complet regulile jocului

Filip Sîrbu

Volkswagen upgradează legendarul Multivan

Dragos Baltateanu

Leave a Comment