AUTOpro
Generale

Skoda Enyaq va fi primul SUV electric al mărcii

Skoda ENYAQ

Acesta este numele primului SUV pur electric al mărcii ŠKODA. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen. Odată cu lansarea primului său SUV pur electric destinat producției de serie, ŠKODA pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale. Astfel, litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii ŠKODA.

Similar cu SUV-urile ŠKODA de succes, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, ce au denumirile derivate din limba inuiților ce trăiesc în zona de nord a Canadei și Groenlanda, și noul SUV-ul electric ŠKODA integrează în denumirea sa un cuvânt provenit din legendara zonă nordică a Irlandei. Adițional, litera E de la începutul numelui sugerează mobilitatea electrică. Litera Q de la final face legătura cu celelalte SUV-uri.

ŠKODA ENYAQ este primul automobil ŠKODA din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022. Până în 2025, ŠKODA estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Skoda Enyaq va fi primul SUV electric al mărcii, dar nu și primul automobil electric al cehilor, titlu care îi revine modelului Citigo-e iV, cel mai accesibil model electric din România, la acest moment.

Articole similare

KIA lansează modelul aniversar Sportage 30th Anniversary Edition (cu video)

Tesla a produs primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck

Mihai Morcovescu

Volkswagen a testat noua baterie solid-state dezvoltată de americanii de la QuantumScape

Mihai Morcovescu

Leave a Comment