AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitorul Fiat Panda electric va fi un rival direct pentru modelele similare chinezești

Italienii de la Fiat și-au propus să le facă viața grea producătorilor de automobile din China care doresc să cucerească piețele europene, iar arma lor va fi noua generație Panda. 

Potrivit CEO-ului Olivier Francois noua generație a modelului de clasă mică va fi complet electrică. Acesta va fi dezvăluit în cursul lunii octombrie și va costa în jur de 25.000 de euro.

Viitorul Fiat Panda EV va fi bazat pe conceptul Centoventi

Fiat

Actuala generație Fiat Panda se află pe piață încă din 2011 și, potrivit italienilor, va fi produsă până în 2026. Anul viitor, producătorul de automobile torinez va lansa cea de-a patra iterație a modelului de oraș. Aceasta va fi, în fapt, versiunea de serie a conceptului Centoventi, prezentat în 2019.

Noul Panda va fi un model complet electric și va reveni la formula de succes pe care a avut-o prima generație. Șeful mărcii italiene, Olivier Francois, spune că viitorul model va fi dezvoltat urmând o abordare de tipul „mai puțin înseamnă mai mult”.

Astfel, viitorul automobil EV va fi desenat în stilul Giugiaro al modelului din anii ’80. Din punct de vedere tehnic va fi cât mai simplu posibil pentru a-l face cât mai accesibil comparativ cu rivalii din segmentul din care face parte, în special a celor din China.

De altfel, Francois a precizat că „Fiat trebuie să construiască o mașină care să-i pună în dificultate pe chinezi”. Concret, scopul italienilor este acela de a oferi o mașină electrică la „un cost mai mic decât concurenții chinezi, în ciuda faptului că este produs în Europa”.

Deocamdată se știe că Panda EV va fi bazat pe conceptul Centoventi, prezentat în 2019. De asemenea, presa italiană sugerează că modelul va fi strâns legat din punct de vedere tehnic cu viitorul Citroen C3 electric. Asta înseamnă că ar urma să împărtășească fie platforma eCMP, fie noua arhitectură STLA Small a Grupului Stellantis. Cei de la Fiat spun că viitorul lor model va costa în jur de 25.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noul crossover electric Smart #3 va debuta oficial la Salonul Auto de la Shanghai în 17 aprilie

Mihai Morcovescu

Thailand’s Best Beaches 2017. How Many Are in Phuket?

Mihai Predescu

Interviu în exclusivitate Olivier Francois, Episodul 2 – „Vreau să fiu pionierul hibridului democratic!”

Darius Pana