AUTOpro
Stiri Prezentari

Noul INEOS Grenadier Quartermaster a fost prezentat în avanpremieră în România

INEOS Grenadier Quartermaster

Al doilea model de la INEOS Automotive este Grenadier Quartermaster, un pick-up cu cabină dublă și abilități off-road de top. Motorizarea este asigurată de agregate BMW de 3.0 litri turbo, cu șase cilindri în linie, benzină sau diesel, în timp ce transmisia este una automată ZF cu opt trepte.

Dezvoltat și construit alături de Grenadier Station Wagon în fabrica din Hambach (Franța), noul pick-up cu cabină dublă oferă aceeași fiabilitate și versatilitate în off-road, demonstrată de modelul Station Wagon.

INEOS Grenadier Quartermaster

Grenadier Quartermaster împărtășește multe dintre elementele de design și componentele sale cu Station Wagon, cea mai mai mare diferență este dată de șasiul separat în scară, cu secțiunea țevii de 3,5 mm grosime, care este mai lung cu 305 mm. Această dimensiune oferă spațiu pentru platforma de transport cu o lungime de 1,564mm și lățime de 1,619mm.

INEOS Grenadier Quartermaster 1 - spec1

Cu o sarcină utilă de 760 kg, având aceeași capacitate de remorcare de 3,500 kg ca Station Wagon și o gamă variată de accesorii disponibile, Grenadier Quartermaster poate transporta cu ușurință cinci persoane, dar și încărcături voluminoase. Pentru transportul de zi cu zi al mărfurilor, versatilitatea este asigurată de cele patru inele de prindere (sau opțional, șine utilitare), o priză de putere de 400 W, o bară de sprijin integrată și un haion cu deschidere de 1.280 mm, care poate suporta până la 225 kg atunci când este deschis.

INEOS Grenadier Quartermaster 1 - spec2

Noul Quartermaster este propulsat de un motor BMW de 3.0 litri turbo, cu șase cilindri în linie, benzină sau diesel și o transmisie automată ZF cu opt trepte. Un diferențial central și reductor cu două trepte vin ca dotare standard (opțional, diferențial blocabil față și spate).

INEOS Grenadier Quartermaster

Grenadier Quartermaster beneficiază de sistemul de suspensie cu punți Carraro, arcuri Eibach, amortizoarele Koni, frânele Brembo și un sistem de direcție cu bile recirculante. Grenadier Quartermaster demonstrează abilități off-road de top în clasa sa, cu o gardă la sol de 264 mm, o adâncime vad de apă de 800 mm, unghiuri de atac, de rampă și degajare superioare oricărui alt pick- up de producție de serie.

Grenadier Quartermaster este oferit în variantele de echipare Trialmaster și Fieldmaster, ambele fiind omologate tip N1 în UE. Quartermaster va fi disponibil cu o gamă largă de accesorii pentru șoferii care doresc să-l personalizeze în funcție de nevoile lor specifice. Compartimentul său de marfă poate fi echipat cu un cadru robust și o copertină impermeabilă din pânză, care crește și mai mult capacitatea de transport, sau cu un capac tonneau cu role blocabile. Acesta poate găzdui o gamă largă de suporturi pentru a transporta elementele esențiale ale expediției, cum ar fi canistre pentru combustibil, scări de nisip sau lopeți.

INEOS Grenadier Quartermaster 4

Mai multe detalii despre INEOS Grenadier Quartermaster pot fi aflate de pe site-ul oficial Automobile Bavaria România.

Articole similare

Hyundai-Kia începe să își ia adio de la vehiculele convenționale

Filip Sîrbu

O nouă criză amenință industria auto

Filip Sîrbu

Noua generație Volkswagen Multivan California își va face debutul în 2023 în versiune electrificată

Mihai Morcovescu