AUTOpro
Generale Green car Stiri

Conceptul Nissan Hyper Adventure prefigurează un viitor SUV electric (cu video)

Japonezii de la Nissan au publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la noul lor concept Hyper Adventure, care anunță un viitor SUV electric.

Prototipul își va face debutul în format digital pe 25 octombrie, în cadrul Salonului de Mobilitate de la Tokyo.

Nissan Hyper Adventure, un Qashqai electric din viitor

Nissan

Noul concept cu emisii zero Nissan a fost conceput pentru cei care se bucură de „aventuri în aer liber și de un stil de viață ecologic”.

Din punct de vedere estetic, Hyper Adventure adoptă o versiune evoluată a limbajului de design al niponilor. Vehiculul nu a primit clasica de-acum grilă frontală V-motion, însă afișează noi faruri LED cu un design tridimensional. Privit mai atent, conceptul arată ca un Qashqai electric dintr-un viitor îndepărtat.

De asemenea, modelul are jante cu aspect futurist, portiere spate de tip „gullwing”, dar și un plafon, care se îmbină cu geamurile laterale pentru o aerodinamică mai bună. La interior, prototipul Nissan regăsim un ecran care se întinde pe aproape toată lungimea planșei de bord și un display la baza parbrizului.

Volanul cu design futurist se retrage când este activat modul de condus autonom, în timp ce bancheta poate fi rotită la 180 de grade. Astfel, portbagajul se transformă într-o adevărată zonă de relaxare, accesul fiind facilitat de un hayon de mari dimensiuni și de un set de trepte retractabile automat.

De asemenea,  Hyper Adventure oferă suficient spațiu pentru a transporta echipamente specifice drumețiilor, precum corturi, schiuri și chiar un caiac.

Sistemul de propulsie al conceptului Hyper Adventure este același cu cel de pe Nissan Ariya e-4ORCE. Bateria integrează tehnologie V2X (Vehicle-to-Everything), care oferă posibilitatea alimentării cu energie a unei case sau diverse echipamente ale mașinii.

Sursa: Nissan

Articole similare

UE vrea să interzică vânzările de mașini pe combustie internă din 2035

Florin Amariei

Elon Musk actualizează prețurile și introduce reduceri la Tesla de până la 20%

Darius Pana

Tesla depășește Mercedes-Benz și Toyota și devine în premieră cea mai valoroasă marcă auto în 2023

Mihai Morcovescu