AUTOpro
Generale Green car Stiri

Nissan va lansa în Europa de acum încolo doar modele cu emisii zero. În 2030 va deveni marcă electrică

Producătorul japonez de automobile Nissan a anunțat în mod oficial că, de acum încolo, va lansa pe piața din Europa exclusiv modele electrice.

În același timp, niponii și-au propus ca până în 2030 să dețină un portofoliu format doar din mașini cu emisii zero.

Nissan va lansa 19 modele electrice la nivel global până în 2030

Nissan

Era motoarelor cu ardere internă se apropie de final, iar producătorii auto investesc din ce în ce mai mult în electrificare.

Unul dintre constructorii care își doresc să facă tranziția către un viitor electric cât mai rapid este Nissan. În acest sens, japonezii tocmai au anunțat că, în Europa, vor lansa de acum înainte exclusiv automobile cu emisii zero.

Acesta este un pas important pe care cei de la Nissan îl fac în drumul lor către un portofoliu format doar din modele electrice. Aceștia și-au propus să devină o marcă neutră la carbon până în 2030 pe Bătrânul Continent.

CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, este de părere că vehiculele electrice reprezintă „soluția supremă de mobilitate”. Oficialul japonez nu a oferit detalii despre viitoarea gamă de electrice, dar a precizat că Nissan va lansa 19 automobile cu emisii zero până în 2030 la nivel global.

Uchida a mai adăugat că două dintre acestea vor fi disponibile și pe piața europeană. De altfel, producătorul asiatic a confirmat deja planurile pentru un succesor al lui Micra, precum și un alt model care ar urma să fie asamblat la uzina companiei din Sunderland (Anglia).

În același timp, până în 2028, niponii intenționează să lanseze un model electric echipat cu baterii solid-state. În acest fel, Nissan va oferi timpi de încărcare mai mici și o reducere a costului pachetelor de baterii la 75 de dolari/kWh.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Exclusiv! Interviu cu Carlos Tavares, CEO PSA

Filip Sîrbu

Supercarul electric Rimac Nevera a stabilit într-o singură zi 23 de recorduri mondiale (cu video)

Mihai Morcovescu

See Machu Picchu & Other Highlights Of Peru For $899

Mihai Predescu