AUTOpro
Generale Green car Hybrid PHEV Stiri

Nissan va lansa 27 de modele electrificate până în 2030, iar 19 dintre acestea vor fi complet electrice (cu video)

Japonezii de la Nissan și-au dezvăluit noul plan de electrificare a gamei de modele. Astfel, până în 2030, vor fi lansate 27 de modele electrificate complet noi până la finalul acestui deceniu, iar 19 dintre acestea vor fi complet electrice.

În acest fel, marca asiatică dorește să-și mărească vânzările de mașini electrificate pe mai multe piețe importante. Astfel, ponderea de mașini din gamele mărcilor Nissan și Infiniti se estimează că va crește până în 2030 cu peste 55% la nivel global, față de prognoza inițială de 50%.

Nissan vrea ca mașinile electrificate și cele electrice să reprezinte împreună 98% din vânzări

Nissan

Asemenea celorlalți producători de automobile, Nissan și-a propus să devină o marcă pur electrică până în 2030. Pentru asta, producătorul nipon și-a anunțat în 2021 planul propriu de electrificare, denumit „Nissan Ambition 2030”.

Planul original era acela de a crește numărul de modele electrificate și pur electrice în gamă până la începutul noului deceniu. În acest sens, japonezii spuneau la acel moment că, până în 2030, vor lansa 23 de modele electrificate noi, dintre care 15 complet electrice.

Asiaticii și-au revizuit, însă, acest plan și a făcut public noua strategie. Aceasta este mai ambițioasă deoarece prevede ca marca niponă să lanseze nu mai puțin de 27 de modele electrificate noi, între care 19 electrice noi până la sfârșitul deceniului. Niponii preconizează un volum de vânzări mai mare ale acestor mașini pe principalele piețe.

În Europa, spre exemplu, japonezii vor ca mașinile electrificate și cele electrice să reprezinte împreună 98% din totalul vânzărilor mărcii pentru anul 2026. Inițial, acest procent fusese stabilit la 75%.

În schimb, pe piața din Japonia, Nissan vrea ca mașinile electrificate și pur electrice să reprezinte 58% din totalul vânzărilor în 2026, față de 55% cât era stabilit anterior.

În China, constructorul japonez își propune ca doar 35% din totalul vânzărilor să fie reprezentate de astfel de automobile peste trei ani, în condițiile în care, inițial, se stabilise un procent de 40%. Pentru a aborda schimbările rapide ale pieței din China, în 2024, Nissan va lansa un model 100% electric conceput special pentru această piaţă. 

Nu în ultimul rând, Nissan și-a propus ca 40% din totalul vânzărilor sale de mașini în SUA să fie reprezentate exclusiv de vehicule electrice până în 2030.

Sursa: Nissan

Articole similare

Conceptul Renault Kangoo ZE anunță o nouă generație a utilitarei electrice

Dragos Baltateanu

Peugeot a dezvăluit noul 508 facelift: design actualizat și o gamă de motorizări neschimbată

Mihai Morcovescu

BREAKING NEWS: Bitdefender a încheiat un parteneriat multianual cu Scuderia Ferrari în Formula 1

Mihai Morcovescu