AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua generație Alfa Romeo Giulia va fi complet electrică și va avea versiune Quadrifoglio de 1.000 CP

Conform celor mai noi informații care circulă în industrie, următoarea generație a sedanului de clasă medie Alfa Romeo Giulia va fi complet electrică.

Totodată, viitorul model va primi și o versiune de performanță Quadrifoglio, care va oferi o putere maximă de 1000 CP. Debutul este planificat pentru anul 2025.

Alfa Romeo Giulia electrică va primi trei versiuni de 350, 801 și 1.000 CP

Alfa Romeo

În urmă cu câteva săptămâni, CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, declara într-un interviu acordat publicației britanice Autocar că modelul Giulia va primi o nouă iterație, care va fi lansată în cursul anului 2025.

Spre deosebire de actualul model, care se află pe piață din 2016, viitorul Giulia va fi un automobil complet electric, care va fi disponibilă în momentul lansării în trei versiuni.

Modelul entry-level va beneficia de un propulsor electric de 350 CP, cea de-a doua variantă, care se va numi Veloce, va avea un propulsor ce va dezvolta 801 CP, în timp ce vârful de gamă, Quadrifoglio, va avea 1.000 CP, potrivit lui Imparato. Aceasta din urmă va marca aniversarea a unui secol de existență a brandului Quadrifoglio.

Oficialul italian a mai precizat că viitorul model electric de performanță va folosi o baterie ce va asigura o autonomie de până la 700 de kilometri în regim WLTP.

Dincolo de aceste detalii tehnice, Imparato a mai spus că, din punct de vedere estetic, viitorul Alfa Romeo Giulia va primi o caroserie complet redesenată și că va fi „acel Alfa Romeo pe care îl vrem cu toții”.

În afară de noul Giulia, cei de la Alfa Romeo mai pregătesc și un crossover de dimensiuni mici. Botezat Brennero, acesta ar urma să fie lansat în 2024 și va oferi doar versiuni electrificate și pur electrice. Totodată, constructorul italian mai pregătește și un supercar, care va fi urmașul lui 8C Competizione și va fi prezentat în vara anului curent.

Alfa Romeo a revenit pe un trend ascendent, ceea ce s-a putut vedea în anul precedent, când vânzările europene au crescut cu 22% față de 2021.

Sursa: Autocar via Motor1

Articole similare

Nissan atacă Le Mans cu un bolid neobișnuit

Dan Damian

Mercedes-Benz Vans lansează inițiativa strategică adVANce

Mercedes-AMG EQE – Clasa de mijloc

Filip Sîrbu