AUTOpro
Generale Green car Stiri

Vanwall Vandervell debutează ca un hot-hatch electric de până la 588 CP și o serie limitată de 500 de unități

Vanwall

Cu siguranță că Vanwall nu este un nume atât de cunoscut în industria auto, însă cei mai vechi și mai împătimiți fani ai Formulei 1 sunt familiarizați cu acesta. Producătorul britanic de automobile a ales să revină în actualitate publicând un set de fotografii create pe calculator și o serie de informații despre Vandervell.

Este vorba despre un hot-hatch electric care va fi capabil să dezvolte până la 588 de cai-putere și care va fi produs într-o serie limitată de doar 500 de exemplare.

Vanwall Vandervell va avea design retro cu detalii inspirate din F1

Vanwall Vandervell

În anii 1950, Vanwall era una dintre cele mai de succes echipe din Formula 1. Aceasta fusese fondată de Tony Vandervell și de celebrul Colin Chapman, fondatorul și proprietarul Lotus. La acel moment, piloții team-ului britanic erau legendarul Stirling Moss, Maurice Trintignant, Tony Brooks, Harry Schell și Stewart-Lewis-Evans.

Acum, după aproape șapte decenii, oficialii constructorului cu sediul în Acton și-au propus să reintre în circuitul competițiilor automobilistice, mai precis în Campionatul Mondial de anduranță. În același timp, britanicii vor lansa și o versiune de stradă, și anume un hot-hatch electric.

Botezat Vandervell, după numele fondatorului companiei, hot hatch-ul cu zero emisii va fi disponibil în două versiuni: S și S Plus. Ambele vor avea un design exterior de inspirație retro. Modelul se va distinge printr-o serie de elemente exterioare confecționate din fibră de carbon precum splitter-ul frontal, pragurile laterale și difuzorul de aer.

De asemenea, se remarcă stopul LED inspirat de cele din Formula 1, care este montat în mijlocul spoilerului spate. În plus, jantele au un diametru de 22 de inch.

Nu au fost publicate și fotografii cu interiorul, dar producătorul susține că va folosi materiale fine precum piele naturală și fibră de carbon expusă.

Până la 588 CP și autonomie de 420 de kilometri

Din punct de vedere tehnic, versiunea standard Vandervell S va oferi 320 CP și va fi capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Autonomia anunțată va fi de până la 450 de kilometri.

În schimb, varianta S Plus promite performanțe de invidiat. Sistemul de propulsie va genera 588 CP, un bagaj suficient pentru ca sprintul 0-100 km/h să se realizeze în doar 3,4 secunde. Cu o singură încărcare, varianta de top va parcurge până la 420 de kilometri. Ambele versiuni vor veni standard cu sistem de tracțiune integrală.

Viitorul Vanwall Vandervell va fi produs într-o serie limitată de doar 500 de exemplare. Modelul își va face debutul comercial în cel de-al treilea trimestru al anului curent, iar prețul unui exemplar pornește de la 128.000 de euro.

Sursa: Motor1

Articole similare

Dacia pregătește în mare secret înlocuitorul Loganului. Viitorul model va fi un SUV compact și va sosi în 2026

Mihai Morcovescu

Robotul Hyundai ACR va înlocui stațiile clasice de încărcare pentru mașinile electrice (video)

Mihai Morcovescu

BMW i8 va intra în producția de serie din luna iunie