AUTOpro
Stiri Green car Prezentari

Noua Dacia Spring Extreme vine cu motor de 65 CP, autonomie de până la 305 km, o nouă culoare pentru caroserie și multiple elemente noi de design

Noua Dacia Spring Extreme 2023

Surpriză neașteptată de la producătorul autohton. Noua Dacia Spring Extreme aduce un motor complet nou de 65 CP, o nouă culoare exterioară, precum și mai multe schimbări de ordin estetic, marcate în special prin anumite detalii grafice.

Dacia Spring Extreme va fi prezentată publicului cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles, ce își deschide porțile din 14 ianuarie 2023. Noua echipare poate fi considerată o versiune de sine stătătoare, întrucât nu aduce doar dotări suplimentare.

Noua Dacia Spring Extreme 2023

Cu mai bine de 100.000 de comenzi plasate de la lansarea comercială, micuțul EV Dacia reprezintă companionul perfect pentru călătoriile urbane zilnice. Prin colectarea datelor generate de serviciile conectate de la bordul Daciei Spring, au fost relevate informații esențiale despre comportamentul proprietarilor:

  • în medie, drumurile zilnice alături de Dacia Spring au o lungime de 31 km, la o viteză de 26 km/h;
  • în 75% din cazuri, Dacia Spring este încărcată acasă timp de 3,5 ore (durată medie).

În mai puțin de 2 ani, clienții au făcut din Spring unul dintre liderii pieței de vehicule electrice, cu peste 100.000 de comenzi înregistrate de la lansare. Pentru 2022, ne așteptăm ca Spring să fie pe podiumul european al celor mai bine vândute vehicule electrice către clienți privați. Este cel mai vândut vehicul electric din Franța. Achiziționat adesea inițial ca a doua mașină a unei familii, Spring este principalul mijloc de transport în timpul săptămânii pentru 90% din gospodăriile cu mai multe vehicule. Îndrăzneț și vizionar, Spring este perfect aliniat cu nevoile de mobilitate ale clienților săi.”, a declarat Xavier Martinet, SVP Marketing, Sales & Operations Dacia.

Xavier Martinet
Xavier Martinet

Noua Dacia Spring Extreme propune sub capotă un nou motor – ELECTRIC 65, ce vine cu un upgrade de putere. Cei 65 CP / 48 kW sunt trimiși acum către roți printr-o nouă transmisie, a cărei rată de demultiplicare reușește să îmbunătățească cuplul disponibil. Asta face ca atât accelerația, cât și recuperarea energiei de la decelerare să se facă mai rapid.

Cu motorul ELECTRIC 65, noua Dacia Spring Extreme va avea o autonomie mixtă de 220 km și una urbană de 305 km, ambele calculate după normele WLTP.

Pe partea de design, noua Dacia Spring Extreme vine la exterior cu detalii în culoarea Copper Brown, ce se observă pe șinele de pe plafon, pe carcasele oglinzilor exterioare, în spatele aripilor față, logo-ul de pe capacul portbagajului și fâșii sub blocurile optice față. Stripping-urile cu detalii topografice de pe ușile față și de la baza caroseriei completează elementele specifice acestei serii. Toate se adaugă unei noi nuanțe pentru caroserie, denumită Slate Blue.

Noua Dacia Spring Extreme 2023

La interior, noua Dacia Spring Extreme include elemente topografice pe pragurile ușilor și pe preșuri, în timp ce detalii în culoarea Copper Brown sunt folosite pe fețele ușilor din față, în jurul gurilor de ventilație și al panoului navigației. În aceeași nuanță sunt și cusăturile tapițeriei, în timp ce pe scaunele față este embosat noul logo Dacia Link.

Noua Dacia Spring Extreme va înlocui în gamă echiparea Expression.

Specificatii Dacia Sping Extreme Electric 65

Prețul pentru Dacia Spring Extreme pleacă de la 22.300 Euro și poate crește prin adăugarea opționalelor precum culori în afara celei albă (+550 EUR), cablu Mode 3 Type 2 (+250 EUR), roată de rezervă pe 14 inch (+200 EUR) și încărcător DC la bord de 30 kW (+600 EUR).

Sursa: Dacia

Articole similare

Cupra lansează ediția limitată Formentor VZ5 BAT. Vor fi produse 500 de exemplare

Mihai Morcovescu

Toyota a prezentat oficial noua generație Auris

Filip Sîrbu

Piața auto europeană: Cea mai slabă lună mai din ultimii zece ani

Robert Stan