AUTOpro
Stiri Green car

Estrema Fulminea este un hypercar electric cu 2040 CP ce vine din Italia

Estrema Fulminea

Producătorilor auto cu pedigree racing din Italia li se alătură un nou nume, ce a prezentat recent un hypercar electric ce afișează cifre uimitoare. Estrema Fulminea pare a fi un competitor de seamă pentru Rimac Nevera și ceea ce urmează a fi lansat de Bugatti.

La fel ca mașinile celor de la Ferrari ori Lamborghini, ca să-i amintim doar pe cei mai cunoscuți constructori auto exclusiviști din Italia, Estrema Fulminea a fost dezvoltată și va fi produsă tot în regiunea Modena.

Estrema Fulminea

Pentru a păstra o strânsă legătură cu țara de baștină, hypercar-ul a fost prezentat în nuanța Azzurro Savoia, un albastru intens ce este foarte apropiat de culoarea oficială a echipamentelor sportivilor italieni.

Estrema Fulminea va putea fi însă ales într-o multitudine de nuanțe exterioare, iar pentru interior se pare că este posibilă o personalizare accentuată, așa cum își doresc majoritatea clienților unei astfel de mașini.

Fără a fi dezvăluite informații detaliate, știm la acest moment că Estrema Fulminea se folosește de 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, ce generează în total o putere maximă de nu mai puțin de 2.040 CP.

Estrema Fulminea promite să accelereze de la 0 la 320 km/h în mai puțin de 10 secunde

Estrema Fulminea

Chiar și cu așa cifră pentru sprintul de pe loc, hypercar-ul italian promite o autonomie de până la 520 km, care desigur poate fi atinsă doar în condiții normale de rulare, fără a da frâu liber celor peste 2.000 CP.

Uimitoare este și greutatea la gol a mașinii, ce se pare că va fi de doar circa 1.500 kg. Este senzațională această performanță a inginerilor, care aduce cu sine un raport excelent între masa și puterea mașinii.

Nu știm care va fi capacitatea bateriei din Estrema Fulminea, dar italienii vorbesc despre o tehnologie „celulă la pachet”, ce elimină modulele intermediare și astfel este obținut un acumulator hibrid revoluționar, cu o densitate mai mare și greutate mai redusă.

Estrema Fulminea

Nu au fost oferite prețurile pentru Estrema Fulminea, dar cu siguranță pentru cei mai mulți dintre noi o astfel de mașină va rămâne doar una din cele mai frumoase vise.

Sursa: Automobili Estrema

Articole similare

O insulă grecească va introduce transportul public electric

Andrada Arsenie

CEO-ul Stellantis, îngrijorat de accesibilitatea EV-urilor

Florin Amariei

Harman și NXP extind parteneriatul din zona V2V și OTA

Filip Sîrbu