AUTOpro
Stiri Generale Green car

Modelul electric Jeep Avenger a fost desemnat Car of the Year 2023 în Europa

Juriul Car Of The Year (COTY) a desemnat modelul electric Jeep Avenger Mașina Anulul 2023 în Europa. SUV-ul american, care este primul model cu zero emisii al mărcii, a devansat alte două automobile pe baterii, Volkswagen ID.Buzz și Nissan Ariya. În 2022, titlul a fost obținut tot de un automobil electric, Kia EV6.

Este pentru prima dată când brandul american deținut de gigantul auto Stellantis câștigă acest prestigios premiu, care anul acesta sărbătorește cea de-a 60-a ediție.

Jeep Avenger este Mașina Anului 2023 în Europa

Jeep Avenger

Jeep Avenger, primul SUV electric din istoria producătorului de automobile de peste Ocean, a întrunit 328 de puncte, la mare distanță de ocupantul locului secund, VW ID.Buzz, care a primit 241 de puncte.

Podiumul a fost completat modelul japonez de Nissan Ariya cu 211 puncte, care a luat fața lui Kia Niro pentru doar 11 puncte. Pe lista finalistelor s-au mai aflat Renault Austral, Peugeot 408 și Toyota bz4X/Subaru Solterra, care au ocupat, în această ordine, locurile 5 până la 7.

Votul a fost exprimat de cei 57 de jurnaliști auto din 23 de țări care fac parte din juriul COTY. Ceremonia de decernare a mult râvnitului trofeu a fost organizată în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles.

De obicei, juriul este format din 61 de jurnaliști auto, însă anul acesta cei 4 jurați din Rusia au fost suspendați în contextul războiului din Ucraina.

COTY a fost organizată pentru prima dată în 1964, când trofeul a fost câștigat de modelul Rover 2000. În 2011, marele câștigător a fost desemnat, în premieră, o mașină electrică, și anume Nissan Leaf.

Următorul automobil cu emisii zero care a triumfat în COTY a fost Jaguar I-Pace (2019), iar anul trecut Kia EV6 a fost la rându-i desemnată Mașina Anului în Europa.

Sursa: COTY

Articole similare

Travel Guide for Couples To The Most Beautiful Cities in Europe

Mihai Predescu

Test drive Range Rover Sport – Histerezis emoțional

Filip Sîrbu

Un pic de sacrilegiu american nu strică unui Ferrari

Filip Sîrbu