AUTOpro
Stiri Industrie

Nissan și Renault, colaborare mai strânsă în domeniul EV

nissan colaborare renault

După o perioadă tumultoasă marcată de probleme cu justiția, Nissan a decis că va relua în integralitate operațiunile și ca intră în lupta pentru supremația în domeniul EV alături de Renault printr-o colaborare mult mai strânsă.

Nissan pune deja la comun platforme şi componente cu Renault şi Mitsubishi, dar aceste eforturi “au atins nivelul maxim a ceea ce ar trebui să facem. De aceea, luăm în considerare noi măsuri pentru reducerea costurilor, folosind ca principal pilon electrificarea”, a declarat Ashwani Gupta, Nissan.

Companiile se vor concentra pe punerea la comun a bateriilor, motopropulsoarelor electrice şi arhitecturii electronice, urmând să fie adoptate standarde uniforme în cadrul alianţei, care “vor contribui semnificativ la economiile de scară”, a adăugat directorul operaţional al companiei nipone.

Acesta a explicat că electrificarea nu va reprezenta o dificultate pentru aprovizionare deoarece Nissan îşi procură componentele din întrega lume. De exemplu, bateriile sunt aduse din China, Japonia, Europa şi Statele Unite.

Anul trecut, alianţa a vândut peste 7,8 milioane de maşini, un declin de aproximativ 23% faţă de 2019, din cauza efectelor pandemiei.

Nissan, unul dintre primii producători globali care a lansat vehicule exclusiv electrice – modelul Leaf – va pune la comun cu Renault platforma viitorului său SUV integral electric, Ariya.

Renault şi partenerul său de alianţă Nissan sunt în negocieri pentru a colabora mai mult şi a îmbunătăţi reducerile de costuri care pot rezulta în urma folosirii aceleiaşi tehnologii pentru bateriile utilizate la vehiculele electrice, a afirmat luna aceasta directorul general al Renault, Luca de Meo.

Articole similare

Noul Fiat 500, acum electric

Autopromag

Volkswagen upgradează legendarul Multivan

Dragos Baltateanu

Suzuki lansează în România ediția specială Vitara Cooper Edition

Filip Sîrbu

Leave a Comment