AUTOpro
Generale Stiri

Opel aniversează 30 de ani de la lansarea modelului Corsa B

Producătorul german de automobile Opel aniversează 30 de ani de la debutul modelului Corsa B. Acesta a fost produs timp de șapte ani, din 1993 până în 2000, și a fost vândut în peste patru milioane de exemplare.

Opel Corsa este o poveste de succes, fiind unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate modele din gama de la Rüsselsheim.  În 2021, Corsa a fost cea mai bine vândută mașină în Marea Britanie, iar în ultimii doi ani cea mai populară mașină mică din Germania. 

Opel Corsa B s-a vândut în peste patru milioane de exemplare

Opel

Modelul de clasă mică a fost un bestseller dovadă că, de la debutul primei generații Corsa A, în 1982, au fost produse peste 14,5 milioane de unități.

Recent au început vânzările noului Corsa – mai modern, mai digital și mai diversificat ca niciodată. Noul Corsa este disponibil pentru prima dată în două niveluri de performanță cu baterii electrice, sub denumirea Corsa Electric.

În plus, lumina adaptivă Intelli-Lux LED Matrix, pe care Corsa a adus-o în 2019 în segmentul de piață al mașinilor mici, a fost, de asemenea, optimizată în continuare. Acestea sunt doar două exemple ale rețetei care a făcut din cel mai mic Opel un automobil de succes.

Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cea de-a doua generație, denumită Corsa B. Lansat în 1993, acest model a fost primul construit la uzina din Eisenach, Germania. Mașina avea un design independent și caracteristici care au stabilit noi standarde de siguranță, precum și un nivel ridicat de confort și beneficii practice.

Opel Corsa B a fost proiectat pentru a fi mai atrăgător pentru femei

Echipa de designeri, condusă de Hideo Kodama, a primit sarcina de a realiza un Opel Corsa mai atrăgător pentru femei. Aceștia au proiectat un vehicul cu forme netede, mai rotunjite și mai delicate, inspirate de conceptul Junior, precum și contururi fluide care au îmbunătățit aerodinamica și consumul de combustibil.

Opel Corsa B era disponibil în mai multe versiuni de caroserie, inclusiv cu 3 și 5 uși, break, notchback și chiar pick-up pe anumite piețe. Totodată, clienții aveau la dispoziție inclusiv o variantă sport GSi 16V.

Acesta oferea în echiparea standard ABS controlat electronic, un turometru și anvelope late. Corsa GSi putea accelera de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde și atingea o viteză maximă de 195 km/h

Comparativ cu prima generație, noul Opel Corsa a crescut cu 10 cm, având o lungime de 3,73 m. Acesta a stabilit noi standarde de siguranță în segmentul mașinilor mici. Caroseria era mai rigidă cu 40% și a fost primul model din clasă cu traverse duble pentru portiere și dispozitive de tensionare a centurilor de siguranță pentru scaunele din față.

În afară de versiunea GSi, gama de motorizări cuprindea un propulsor pe benzină de 1,2 litri cu injecție și catalizator, care dezvolta 45 CP.

Sursa: Opel

Articole similare

BMW M4 Concept Coupe, aurul de la Pebble Beach

Uber a strâns nu mai puțin de 3,5 miliarde de dolari de la un singur investitor: Arabia Saudită

administrator_autopromag

Noua Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandată începând cu luna ianuarie 2023

Mihai Morcovescu