AUTOpro
Stiri

Hyundai Motor Group lansează un nou tip de combustibil

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a declarat că lansează un brand dedicat sistemului său de pile de combustibil cu hidrogen, într-o măsură menită să stimuleze creșterea afacerii.

Potrivit Reuters, Hyundai Motor Group, care include Hyundai și Kia, a declarat că numele acestui combustibil va fi „HTWO” si reprezintă molecula de hidrogen, H2, precum și „hidrogen” și „umanitate”.

De asemenea, producătorul auto a subliniat faptul că intensifică eforturile de a dezvolta sisteme cu pile de combustibil, care pot fi utilizate pe piețele Urban Air Mobility (UAM), auto, nave și trenuri, mai ales în Coreea, Statele Unite, Europa și China.

De la introducerea vehiculului electric cu pile de combustibil ix35, în 2013, Hyundai a mai lansat SUV-ul NEXO, camionul XCIENT pentru vehicule grele și un autobuz electric alimentat în același mod.

Când a preluat funcția de președinte al grupului Hyundai Motor Group în octombrie, Euisun Chung a „decretat” pilele de combustibil cu hidrogen, precum și conducerea autonomă, electrificarea, robotica și UAM – jargonul industriei pentru mașinile zburătoare – drept inițiative pentru viitor.

Susținătorii hidrogenului spun că este mai curat decât alte tehnologii care vizează reducerea carbonului, deoarece apa și căldura sunt singurele produse secundare și pot fi produse din numeroase surse, inclusiv metan, cărbune și chiar gunoi. Cu toate acestea, vehiculele cu pile de combustibil rămân o tehnologie de nișă, pe fondul îngrijorărilor legate de lipsa stațiilor de alimentare, valorile de revânzare și riscul de explozie al hidrogenului.

Articole similare

Shell se concentrează pe hidrogen și pe tranzacționarea de energie

Gabi Gogiu

Renault a lansat a cincea generație Clio în România

Robert Stan

Dacia și Ford au reluat, de astăzi, producția

Robert Stan

Leave a Comment