AUTOpro
Generale Stiri

Opel și-a prezentat noua siglă. Primul model cu noul logo va debuta în 2024 (cu video)

Producătorul german de automobile Opel a dezvăluit noua siglă „Blitz”. Primul model care va primi noul logo va fi lansat în 2024.

Compania din Russelsheim va introduce treptat noua interpretare a siglei în portofoliul său de modele pe parcursul următorilor ani.

Opel va prezenta public noua siglă la Salonul Auto de la München

Opel

Compania germană și-a propus să devină marcă pur electrică în Europa până în 2028. Până la finalul anului curent, Opel va deține în portofoliu nu mai puțin de 15 modele electrificate.

În acest sens, constructorul a dezvăluit noua interpretare a celebrei sale sigle „Blitz”. Ultima restilizare a avut loc în urmă cu mai puțin de trei ani. Noul logo este acum mai subțire, iar „Blitz” (n.n. – fulger în limba germană) a fost împărțit în două secțiuni.

Oficialii germani spun că emblema este strâns legată de electricitate. Practic, este sigla ideală care simbolizează perfect abordarea mărcii față de era electromobilității.

„Blitz-ul nostru este mai relevant decât oricând. Nu doar că simbolizează angajamentul mărcii față de democratizarea inovației și mobilității, dar transmite și angajamentul de a deveni un brand complet electric în Europa până în 2028. În acest an, vom avea deja 15 modele electrificate în portofoliu și putem spune cu mândrie că Opel este electric”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Primul model de serie care va primi noul logo își va face apariția anul viitor. Apoi, sigla va fi implementată pe toate modelele din gamă pe parcursul următorilor ani.

În același timp, Opel a anunțat că pregătește o surpriză fanilor mărcii la Salonul Auto de la Munchen din luna septembrie. Reprezentanții companiei nu au oferit detalii, însă nu ar fi exclus să fie vorba despre un nou concept-car care va primi noua siglă.

Sursa: Opel

Articole similare

Problemele Volkswagen ID.3, din nou în atenția presei germane

Robert Stan

Schafer, CEO Skoda: Standardul Euro 7 ar scumpi Fabia cu 5.000 de euro

Florin Amariei

Hyundai Trailer Drone – concept cu propulsie prin pile de combustie H2

Darius Pana