AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel va oferi câte o variantă electrică pentru fiecare model începând din 2024

Opel a anunțat în mod oficial că succesorii modelelor Crossland și Grandland își vor face debutul în cursul anului viitor și vor primi și versiuni electrice.

Acest lucru înseamnă că producătorul german va oferi câte o versiune cu emisii zero pentru fiecare dintre automobilele sale începând cu 2024.

Opel va deveni marcă 100% electrică începând cu 2028

Opel

Portofoliul de modele electrificate Opel cuprinde în prezent unități electrice cu baterii, plug-in hybrid și cu celule de combustibil pe bază de hidrogen. În curând, acestora li se vor adăuga variante mild-hybrid de 48 de volți.

Reprezentanții mărci tocmai au anunțat că, începând din 2024, toate automobilele mărcii vor primi versiuni electrice. În același timp, constructorul din Rűsselsheim a confirmat că modelul Crossland va primi anul viitor o nouă generație.

Bineînțeles, și noul SUV compact va fi oferit într-o versiune cu zero emisii. Asta înseamnă că gama âva conține de nul următor câte o variantă electrică pentru fiecare model. Tot în 2024 va debuta și noua iterație Grandland, care va fi un SUV exclusiv electric.

De asemenea, Opel va oferi și versiuni noi cu motoare hibride de 48 de volți. Primul dintre acestea, noul Corsa facelift, a fost deja lansat în această primăvară. Până la sfârșitul anului curent, germanii vor avea în gamă 15 modele electrificate.

Constructorul german va lansa și un nou vehicul utilitar, care va fi alimentat cu hidrogen. Și acesta își va face debutul tot anul viitor.

Practic, odată cu acest anunț, Opel face încă un pas important către o gamă de modele cu zero emisii. Începând din 2028, va deveni o marcă pur electrică.

Sursa: Opel

Articole similare

Polițele RCA emise de Euroins expiră pe 7 decembrie. Cât costă să-ți faci o nouă asigurare?

Mihai Morcovescu

Stellantis Dare Forward 2030 – manifest pentru accelerarea electrificării

Filip Sîrbu

Lansarea modelului Volvo EX90 a fost amânată pentru jumătatea anului 2024

Mihai Morcovescu