AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel Corsa facelift: motorizare mild-hybrid și două versiuni electrice

Germanii de la Opel au dezvăluit noul Corsa facelift. Versiunea restilizată a modelului de clasă subcompactă vine cu o parte frontală complet redesenată datorită elementului Opel Vizor.

De asemenea, Corsa facelift devine primul model din istoria mărcii care primește o motorizare mild-hybrid.

Noul Opel Corsa facelift primește un look fresh

Opel

Actuala generație Corsa a fost lansată în urmă cu patru ani. A fost unul dintre primele modele produse de după preluarea mărcii germane de fostul Grup PSA, actualmente parte a gigantului auto Stellantis.

Aflându-se la jumătatea ciclului de viață, subcompacta germană a fost supusă unei operații de restilizare. Mașina vine cu un design fresh, grație elementului estetic Opel Vizor, inclus în partea din față. De altfel, aceasta este cea mai mare noutate din punct de vedere vizual.

De asemenea, noul Corsa facelift a primit o nouă grilă, care este încadrată de un set de faruri LED Matrix redesenate. Acestea integrează o nouă semnătură luminoasă și includ acum 14 elemente individuale LED comparativ cu cele 8 de până acum. De asemenea, în funcție de nivelul de echipare, sigla poate fi vopsită în negru sau în argintiu mat.

Tot la partea frontală avem un spoiler reviuit, care acum găzduiește prize de aer mai mari față de precedenta versiune. La spate, sub sigla Opel regăsim acum inscripția Corsa. În plus, plafonul poate fi finisat în negru lucios, care vine în contrast cu noua nuanță pentru caroserie, denumită Grafik Grey.

Interiorul noului Corsa facelift este digitalizat

Designerii germani au umblat și la interiorul lui Corsa facelift. Astfel, mașina a primit un nou volan, în spatele căruia avem un instrumentar de bord digital redesenat. Acesta este disponibil opțional. În partea centrală a consolei există acum un ecran de 10 inch cu grafică schimbată, cu funcții multimedia noi și sisteme bazate pe inteligență artificială.

Pentru prima dată în gama lui Corsa, clienții vor beneficia de conexiune wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, este disponibilă încărcare wireless pentru smartphone.

Opel Corsa facelift oferă o cameră video pentru marșarier cu vedere panoramică și rezoluție mai bună. În plus, modelul dispune de Cruise-Control adaptiv cu limitator de viteză, tehnologie de detectare a pietonilor și alertă pentru coliziuni frontale cu frânare de urgență automată.

Din punct de vedere tehnic, Corsa facelift oferă în premieră pentru un motor mild-hybrid de 48 de volți. Este vorba despre o unitate turbo de 1,2 litri, disponibilă în două versiuni de putere: 100 și 136 CP. Ambele sunt asociate unei cutii automate cu 6 trepte și cu dublu ambreiaj.

Urmând trendul de electrificare, Opel Corsa facelift oferă acum și două versiuni pur electrice: una de 136 CP și alta de 156 CP. Prima dintre acestea are o autonomie de 357 de kilometri, în timp varianta cu emisii zero mai puternică poate parcurge până la 402 kilometri în regim WLTP cu o singură încărcare. Bateria are o capacitate de 54 de kWh, care poate fi încărcată la o priză rapidă de la 20% la 80% în doar 30 de minute.

Primele exemplare ale noului Opel Corsa facelift vor fi livrate în ultimul trimestru din 2023. Deocamdată, germanii nu au anunțat prețurile.

Sursa: Opel

Articole similare

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Florin Amariei

Fisker Ronin va oferi 1.000 CP și o autonomie de 900 km. Debutul a fost fixat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Respectul nu se impune, se câștigă – campania de lansare a noului BMW X5