AUTOpro
Generale Stiri

Hyundai a prezentat noul i20 facelift: design mai agresiv și un nou motor mild-hybrid

Constructorul sud-coreean a dezvăluit oficial noul Hyundai i20 facelift. Versiunea revizuită a modelului de clasă subcompactă vine cu un design ușor modificat, care acum are o notă mai sportivă.

În plus, noul i20 facelift primește motorul T-GDi de 1,0 litru. Acesta este oferit în două variante de putere și include un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

De asemenea, mașina primește noi dotări disponibile în echiparea standard, inclusiv nuanțe noi pentru caroserie și un plus de tehnologie la bord.

Hyundai i20 facelift afișează un look mai sportiv

Hyundai

Modelul Hyundai i20 facelift nu propune schimbări estetice și tehnice majore comparativ cu modelul anterior. VIne, însă, cu câteva noutăți vizuale subtile și tehnologie nouă la interior.

Designul mașinii este acum ceva mai agresiv. Grila frontală a fost redesenată, iar sigla mărcii a fost repoziționată deasupra acesteia. În plus, bara de protecție a fost ușor restilizată, în timp ce farurile și stopurile au primit o semnătură luminoasă nouă în forma literei Z. Aspectul exterior este completat de noi jante de 16 și 17 inch.

Clienții vor mai beneficia și de o paletă de culori îmbogățită cu trei nuanțe noi: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl și Meta Blue Pearl. Totodată, va fi disponibil un plafon finisat în negru lucios pentru un aspect contrastant.

Modificări subtile și la interior plus noi tehnologii

Versiunea restilizată a hatchback-ului subcompact oferă acum standard un instrumentar de bord cu ecran LCD de 4,2 inch, dar și un port USB-C, un sistem de apelare de urgență „eCall” bazat pe rețeaua 4G și actualizări de la distanță „over-the-air”. De asemenea, este disponibilă iluminare ambientală multicoloră în habitaclu și un sistem audio Bose, disponibil contra-cost.

Pe lista de „opționale” figurează ecrane de 10,25 inch pentru instrumentar și pentru sistemul multimedia. Acesta din urmă este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Mai este oferită și o zonă de încărcare wireless pentru smartphone.

Pachetul standard include o serie de sisteme de siguranță Hyundai Smart Sense. Este vorba despre un asistent de evitare a coliziunilor frontale, care poate detecta și bicicliști, și un asistent de păstrare a benzii de rulare.

La capitolul siguranță sunt disponibile mai multe sisteme avansate. Noul i20 facelift este echipat cu asistent pentru evitarea coliziunilor în punctul mort, Cruise Control care preia datele din sistemul de navigație și Rear Cross-traffic Collission Assist.

Nouă motorizare cu tehnologie mild-hybrid

Sub capotă, noul i20 facelift primește motorul T-GDi de 1,0 litru, oferit în două variante de putere: 100 și 120 CP. Indiferent de varianta aleasă, propulsorul vine cu sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Unitatea este conectată la o cutie de viteză manuală inteligentă cu 6 trepte. Aceasta poate decupla automat motorul de transmisie. Opțional, i20 facelift poate fi dotat și cu o transmisie automată cu 7 rapoarte și cu dublu ambreiaj.

Producția noului Hyundai i20 facelift va demara în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Mașina va fi produsă la uzina din Izmit (Turcia). Prețurile nu au fost anunțate.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Detalii în exclusivitate de la Salonul Auto de la Frankfurt

Filip Sîrbu

Porsche Panamera S E-Hybrid, cel mai puternic Porsche din istorie

Filip Sîrbu

Noul Jeep Avenger a ajuns în România. Cât costă SUV-ul electric pe piața locală?

Mihai Morcovescu