AUTOpro
Generale Stiri

Dacia Sandero Stepway ar putea fi convertit într-un SUV subcompact care să fie lansat în 2028

JATO Dynamics

După cum se știe deja de mai multe luni, Dacia va lansa în următorii patru ani mai multe modele noi. De altfel, într-o întâlnire recentă cu reprezentanții mass-media, oficialii producătorului român de automobile au dezvăluit că, în momentul de față, se află în plin proces de concepere aceste mașini.

Astfel, mai târziu în acest an vom face cunoștință cu cea de-a treia generația Duster, iar anul viitor își va face debutul Spring facelift. Anul următor, în 2025, va fi lansat SUV-ul de mari dimensiuni Bigster, pentru ca după încă un an să sosească noua iterație Sandero, care va fi complet electrică.

Dacia Sandero Stepway va fi poziționat în gamă între Sandero și Duster

Dacia

Așa cum AUTOpro a scris deja la începutul lunii martie, Dacia își va transforma gama de modele pentru a putea explora în acest fel noi segmente ale pieței europene.

Într-o declarație pentru publicația britanice Autoexpress, directorul global de vânzări, marketing și operațiuni al mărcii Dacia, Xavier Martinet, a lăsat să se înțeleagă că Sandero Stepway nu va mai fi doar o versiune a hatchback-ului subcompact. Acest model ar putea fi convertit într-un SUV de mici dimensiuni de sine stătător.

Potrivit oficialului francez, designerii Dacia încearcă să despartă Sandero de versiunea Sandero Stepway. „Este ceva ce facem în mod regulat. Simțim că există spațiu pentru a le diferenția mai mult, așa că acesta este ceva ce vom investiga”, spune Martinet.

Astfel, Sandero ar urma să umple locul rămas liber în gamă între Sandero și Duster deoarece noua generație a SUV-ului autohton va crește în dimensiuni comparativ cu actualul model, urmând să măsoare 4,1 metri în lungime. În acest fel, Sandero s-ar plasa în centrul clasei SUV-urilor subcompacte și va rivaliza cu Ford Puma și Nissan Juke.

În materie de design, viitorul SUV Sandero va prelua elemente estetice definitorii pentru noua identitate vizuală a mărcii Dacia, și anume siglă, faruri și grilă, acestea urmând să se îmbine cu elemente de stil inspirate de viitoarele Duster și Bigster.

Despre posibilitatea apariției unui nou SUV de mici dimensiuni în gama Dacia a vorbit recent și designerul-șef al mărcii de la Mioveni, David Durand. Viitorul model Sandero Stepway ar urma să fie lansat în 2027, odată cu noul Sandero, sau cel mai târziu în 2028.

În ceea ce privește gama de motorizări, dat fiind faptul că Dacia s-a angajat ca toate viitoarele sale modele să fie construite pe platforma CMF-B, viitorul SUV Stepway ar putea primi „benzinarul” 1.0 TCe 90 cu trei cilindri turbo și o unitate de 100 de cai-putere care va funcționa și pe bază de GPL.

Sursa: AutoExpress.co.uk

Articole similare

Nissan Qashqai e-Power – versiune hibrid serie cu 190 CP, din toamnă în România

Filip Sîrbu

Test drive Range Rover Sport – Histerezis emoțional

Filip Sîrbu

Mitsubishi a dezvăluit noua generație L200: design nou și motorizări diesel

Mihai Morcovescu