AUTOpro
Stiri

Mii de SUV-uri premium Mercedes-Benz, stocate pe un aeroport

Mercedes GLE

Grupul auto german Daimler AG a fost obligat să depoziteze mai multe mii de autovehicule de teren modelul Mercedes-Benz GLE pe un fost aeroport militar din nordul Germaniei, din cauza unor probleme cu un furnizor.

Automobilele sunt aliniate în şiruri de-a lungul pistei de aterizare a fostului aeroport Ahlhorn din apropierea oraşului Bremen, nordul Germaniei. Preţul unui Mercedes GLE începe de la 56.000 de dolari.

Un purtător de cuvânt de la Daimler a confirmat că automobilele stocate la aeroport au legătură cu problemele de producţie întâmpinate cu modelul GLE, dar a refuzat să spună care este numărul lor.

“Stocarea temporară de autovehicule este un proces absolut normal”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Aceasta nu este prima dată când un constructor german este nevoit să îşi parcheze stocurile de automobile la un aeroport. Grupul Volkswagen AG a închiriat mii de locuri de parcare la aeroportul neterminat Brandenburg din Berlin, din cauza faptului că aceste automobile au fost produse înainte de intrarea în vigoare a noilor norme privind emisiile poluante.

În decurs de un an, Daimler a emis patru avertizări de profit, cea mai recentă în luna iulie, când compania a menţionat “o acumulare lentă a stocurilor” ca fiind unul dintre motivele de a-şi revizui estimările de profit pentru anul 2019. La acea dată, directorul general Ola Kallenius a menţionat problemele întâmpinate cu SUV-urile în bilanţul trimestrial. Problemele cu un furnizor din SUA au provocat blocaje de producţie, a spus Kallenius, la acea dată.

Articole similare

Toyota va pătrunde pe segmentul electricelor

Filip Sîrbu

Giganții IT investesc în industria automobilelor autonome

administrator_autopromag

Electrificare masivă a pieței europene în primul trimestru al anului

Filip Sîrbu

Leave a Comment