AUTOpro
Green car Stiri

Mașinile Tesla pot fi comandate oficial din România. Dar cu un preț!

tesla

Printr-un anunț pe Twitter, oficialii Tesla Motors au dezvăluit vineri că și-au extins vânzările către patru noi state din Europa Centrală și de Est printyre care și România. Din nefericire, o privire mai atentă asupra condițiilor nu e deloc încurajatoare.

Potrivit unei postări de pe contul de Twitter al Tesla, începând chiar din weekend-ul trecut, Model 3 poate fi comandat din Polonia, Ungaria, România și Slovenia. „Unde va apărea Model 3 în următoarea perioadă? Sugestie: începe cu P și se termină cu olonia, Ungaria, România și Slovenia”, este anunțul postat ieri pe rețeaua de socializare.

Apoi, în comentarii, cei de la Tesla menționează că sunt „de asemenea, disponibile și vehiculele mai eficiente și cu o autonomie mai mare Model S și Model X”.

O scurtă verificare pe site-ul Tesla.com arată că printre țările europene din care pot fi comandate modelele electrice Tesla a apărut, cu adevărat și România. Prețurile sunt însă prohibitive. Conform informațiilor de pe site, prețul pentru un Model 3 în secțiunea dedicată României este de 40.380 de euro. În cazul Model S, prețul de bază este de 73.480 de euro, iar SUV-ul electric Model X costă 78.580 de euro.

Atenție, însă! Pentru orice comandă trebuie achitat un avans de 2.000 de euro, iar prețurile menționate sunt fără taxe!

În plus, nicăieri în zona formalităților pentru comendă nu este menționat modul și locul în care vehiculul va putea fi întreținut sau reperat. Cum în România nu există dealeri sau unități service Tesla, orice doritor roman de Model 3, Model S sau Model X ar trebui să solicite această informație înainte de a achiziționa vehiculul.

Livrarea primelor comenzi poate fi făcută, cel mai devreme, la începutul lui 2020.

Articole similare

Conferința Mobilitatea viitorului dezbate viitorul mobilității

Filip Sîrbu

Audi A1 Citycarver este varianta robustă a celui mai mic model din gama constructorului german

Dragos Baltateanu

Morgan lanseaza 3 Wheeler P101 in editie limitata. Modelul nu se va mai fabrica

Florin Amariei

Leave a Comment