AUTOpro
Eveniment Stiri

A început Frankfurt Motor Show 2019, evenimentul toamnei în industria auto

IAA Frankfurt

În această dimineață a început o nouă ediție a Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) de la Frankfurt. Cu o mulțime de absențe importante, dar cu o industrie auto germană pregătită pentu spectacolul electrificării, evenimentul a debutat cu lansarea modeleleor produse de BMW, Mini, Opel, și Mercedes-Benz.

Jurnaliștii prezenți încă de la primele ore ale dimineții la centrul expozițional Messe Frankfurt sunt pregătiți pentru „spectacolul electrificării” industriei auto mondiale, conștienți însă că tot ceea ce vor putea experimenta astăzi și mâine – în cele două zile rezervate presei și specialiștilor – reprezintă doar o mica parte din adevărata revoluție prin care trece industria producătoare de mașini. Asta pentru că de la IAA 2019 lipsesc o mulțime de nume importante precum Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Cadillac, Citroen, Chevrolet, Chrysler, Fiat, Dacia, DS, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Rolls – Royce, Toyota sau Volvo. Practic, jumătate dintre mărcile cunoscute au decis să nu participe la expoziția din Germania. Asta neînsemnând însă că nu au ce prezenta, ci, mai degrabă, că au preferat alte canale de promovare a propriilor produse, precum evenimente proprii sau campanii online.

IAA Frankfurt

Dincolo de absențele notabile, este demn de luat în seamă că Frankfurt Motor Show 2019 reprezintă un nou pas ferm către electrificarea mașinilor, tendință care se accelerează și tinde să oblige până și cei mai reticenți clienți să accepte că viitorul mașinilor va fi electric sau nu va exista deloc. Un exemplu este chiar prima conferință de presă care a început la ora 9.30 a României. BMW a deschis balul cu prezentarea unor vehicule care fac parte din strategia NUMBER ONE > NEXT şi cunoscută prin acronimul D+ACES (Design, Condus Autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii).

În standul de la Frankfurt al bavarezilor – mult mai mic decât cel de la edițiile anterioare – la loc de cinste stau variantele electrificate ale unor modele precum BMW X3, BMW X1 şi BMW Seria 3 Touring. Totodată, prezentarea BMW Vision M NEXT oferă o avanpremieră a condusului în viitor motorizării în forma sa cea mai sportivă. Desigur, alături de acestea se vor afla și noutăți mai puțin „verzi” precum BMW X6, BMW Seria 1 sau BMW Seria 8 Gran Coupé, însă chiar și pentru acestea vor exista, în viitorul deloc îndepărtat variante cu sisteme electrificate de propulsie.

Conform LifeNews.ro, vedeta absolută a standului BMW este însă BMW Concept 4, un vehciul care, confom lui Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design, „întruchipează esenţa estetică a mărcii BMW. Combină proporţiile perfecte cu design precis şi clar”. Grila frontală distinctivă, poate prea evidentă, prizele de aer mari şi suprafeţele sculptate proeminent anunță performanţele dinamice de top. Farurile duble, subţiri şi focalizate, sunt uşor înclinate şi sunt unite cu grila radiatorului pentru a conferi părţii frontale un aspect modern, cu o identitate puternică care îşi regăseşte legături puternice în trecut. Purismul este prezent în fiecare element al părţii spate şi creează o grafică proeminentă.

IAA Frankfurt
IAA Frankfurt

Articole similare

General Motors va produce ventilatoare medicale și măști de protecție

Dan Damian

Autonomous Flight dezvăluie un nou taxi aerian

Andrada Arsenie

Noul Jaguar E-Pace: dinamic, electrificat, conectat

Andrada Arsenie

Leave a Comment