AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Viitoarea generație Skoda Superb: noi informații tehnice. Modelul va fi lansat în noiembrie 2023

Producătorul ceh de automobile Skoda a dezvăluit noi informații tehnice referitoare la viitoarea generație Superb. Modelul de clasă medie va fi oferit ca până acum în două versiuni de caroserie: liftback și combi (break).

Noua iterație Skoda Superb va fi lansată în luna noiembrie. Aceasta va primi motorizări diesel și benzină. De asemenea, din ofertă va face parte și o variantă hibridă cu încărcare la priză.

Skoda Superb 2023 va oferi motorizări pe benzină, diesel și plug-in hybrid

Skoda

Skoda va dezvălui noua generație Superb spre sfârșitul anului curent, mai exact în luna noiembrie. Până atunci, însă, cehii au publicat noi informații tehnice oficiale referitoare la modelul lor de clasă medie.

Astfel, automobilul va fi oferit în șase versiuni de motorizare: trei pe benzină, două diesel și una plug-in hybrid. Pentru prima dată în istorie, Skoda Superb va primi și un motor dotat cu sistem mild-hybrid.

Toate motorizările termice vor fi cuplate la o transmisie automată DSG cu 7 trepte, cea manuală urmând să fie eliminată din ofertă. Varianta hibridă cu încărcare la priză va fi asociată cu o cutie automată cu 6 trepte. De asemenea, această motorizare va fi disponibilă exclusiv pe varianta combi.

Modelul entry-level va primi motorul mild-hybrid 1.5 TSI de 150 CP. Urmează unitatea 2.0 TSI, care va fi oferită în două variante de putere: 204 și 265 CP. Aceasta din urmă va fi echipată cu tracțiune integrală. Opțiunile diesel vor fi 2.0 TDI de 150 CP și 2.0 TDI de 193 CP.

Așa cum spuneam, din ofertă va face parte și un propulsor hibrid plug-in. Acesta va fi alcătuit din motorul termic 1.5 TSI și o unitate electrică, care vor dezvolta împreună 204 CP. Bateria care va alimenta motorul electric va crește de la 12,7 kWh la 25,7 kWh.

Autonomia declarată va fi de peste 100 de kilometri în modul de rulare electric. Conform Skoda, noul Superb va putea trage un curent de până la 50 kW la o priză DC și până la 11 kW la un wall-box sau o altă priză AC.

Noua Skoda Superb va fi mai mare decât actualul model

Cei de la Skoda anunță că noua generație Superb va crește în dimensiuni comparativ cu actuala generație. Versiunea liftback va fi mai lungă cu 43 mm (4.912 mm), mai lată cu și mai înaltă cu 12 mm (1.481 mm). În schimb, noua Superb va fi mai îngustă cu 15 mm (1.849 mm).

Modelul combi va fi cu 40 mm mai lung și cu 5 mm mai înalt. În cazul versiunii break diferă doar lungimea: 4.902 mm (+40 mm). Ampatamentul va măsura 2.841 mm în ambele cazuri.

Evident, noile dimensiuni fac ca viitorul model să ofere un spațiu mai generos la interior, mai ales la cap. De asemenea, și portbagajul va fi mai mare.

Versiunea liftback va avea cu 20 de litri mai mult spațiu destinat bagajelor, în timp ce break-ul va oferi un portbagaj cu 20 de litri mai încăpător (645 de litri, respectiv 690 de litri în cazul versiunii combi).

Din punct de vedere estetic, noua Superb va primi un design o serie de modificări. Astfel, modelul va primi faruri LED Matrix cu Crystallinium, care încorporează cristale colorate. Interiorul va fi un mix între digital și analog. Astfel, va exista un nou ecran central de 12,9 inch, comenzi cu butoane, în timp levierul schimbătorului de viteze va fi mutat în zona volanului pentru a crea mai mult spațiu.

Noua generație Skoda Superb va fi lansată în luna noiembrie. Aceasta va fi oferită în variantele de caroserie liftback (siluetă de sedan, dar portbagaj cu hayon) și combi (break). Modelul va fi produs la uzina de la Bratislava (Slovacia) alături de noua generație Volkswagen Passat.

Sursa: Skoda

Articole similare

Dacia este obligată de viitoarele norme de siguranță să introducă noi sisteme pe modelele sale din 2024

Mihai Morcovescu

CEO-ul Ford Mark Fields va fi înlocuit

Filip Sîrbu

Noutățile BMW pentru Salonul Auto de la New York