AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitoarele BMW M3 și M4 ar putea deveni modele 100% electrice

Viitorul modelelor de performanță BMW M3 și M4 este incert deoarece producătorul german de automobile continuă să-și extindă gama de vehicule electrice.

Astfel, actualele generații ale celor două sportive bavareze ar putea să fie ultimele cu motoare termice. Așteptate în 2027 sau în 2028, viitoarele iterații ar putea să devină modele complet electrice.

Noile BMW M3 și M4 ar putea fi lansate în 2027 sau în 2028

Încă de anul trecut,  directorul de dezvoltare al BMW, Frank Weber, a sugerat că viitorul M3 ar putea să fie un model electric. Cu toate acestea, într-un interviu acordat recent publicației australiene Drive, șeful global al diviziei de performanță M, Frank van Meel, a clarificat poziția producătorului din Munchen. 

Astfel van Meel a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori ca viitoarele generații M3 și M4 să fie modele cu emisii zero. Singura condiție ar fi ca performanțele pe care acestea ar urma să le ofere să fie superioare celor echipate cu motoare termice.

În cazul în care motoarele electrice se vor dovedi că nu vor fi la fel de potente, viitoarele M3 și M4 vor folosi în continuare motoare termice.

„Logica este foarte ușoară. Viitoarele M3 și M4 trebuie să fie mai bune decât cele de acum. Dacă acest lucru poate fi realizat pe cale electrică atunci este posibil ca ambele să devină modele electrice. Dacă nu, atunci vom păstra motoarele termice. Dar, bineînțeles, încercăm să facem tot ce putem pentru ca acestea să fie pur electrice”, a declarat Frank van Meel.

Noile generații BMW M3 și BMW M4 ar putea fi lansate în 2027 sau cel mai târziu în 2028.

Sursa: Motor1

Articole similare

VDA: Ne aşteptăm deja la o scădere a numărului de angajaţi, iar tendinţa se va înrăutăţi în 2020

Robert Stan

Informații oficiale despre noul BMW i8

Kia EV9 – noul pas în domeniul EV, dezvăluit

Florin Amariei