AUTOpro
Generale Green car Mild-hybrid Stiri

Fiat Panda își schimbă numele în Pandina și primește o serie de actualizări

Constructorul italian de automobile Fiat a anunțat oficial că actuala generație Panda va rămâne în producție până în anul 2027, dar sub denumirea Pandina.

Italienii au introdus o versiune îmbunătățită a modelului de oraș, care primește o serie de actualizări estetice și noi sisteme de asistență în standard.

Noul Fiat Pandina va folosi același motor mild-hybrid de 1,0 litru Firefly cu 3 cilindri

Fiat

În vara anului curent, Fiat va lansa cea de-a patra generație Panda. Aceasta va primi motorizări mild-hybrid, precum și o versiune pur electrică. Până atunci, însă, italienii au introdus o versiune îmbunătățită a modelului de oraș, care a primit și un nou nume: Pandina.

Pentru a respecta noile reglementări europene, în afară de schimbarea de nume, Fiat a pregătit și o serie de actualizări. La exterior, clienții vor avea la dispoziție o nouă nuanță de galben, denumită Positano. Modelul va putea fi personalizat și în mai multe vopsele bicolore, cu acoperiș contrastant negru.

De asemenea, carcasele oglinzilor sunt acum finisate în galben, indiferent de nuanța aleasă. La exterior mai există embleme cu inscripția Pandina vopsite pe protecțiile din plastic ale portierelor și o grafică specială cu chipul unui ursuleț panda în mijlocul jantelor.

Cele mai multe noutăți le regăsim la interior. Noul Fiat Pandina oferă un volan restilizat, un instrumentar digital de 7 inch, care dispune de trei moduri grafice, și un bord vopsit în alb. Scaunele sunt îmbrăcate într-o tapițerie realizată din materii prime rezultate din deșeuri marine.

Acestea prezintă inserții albe, sigle brodate cu noua denumire și cusături duble contrastante galbene. Mai există un ecran central tactil de 7 inch pentru sistemul multimedia compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Noul Fiat Pandina oferă în standard o serie de sisteme de asistență, cum ar fi frânare de urgență avansată, asistent pentru menținerea benzii de rulare, sistem de monitorizare a comportamentului șoferului, recunoaștere a semnelor de circulație, Cruise-Control și fază lungă automată.

Nu au fost menționate actualizări mecanice, ceea ce înseamnă că noul Fiat Pandina va folosi același motor mild-hybrid de 1,0 litru Firefly cu 3 cilindri de 70 CP. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Fiat va produce noul Pandina la uzina din orașul Pomigliano d’Arco până în 2027, alături de viitoarea generație Panda. Modelul va fi disponibil pe principalele piețe europene începând cu luna iulie.

Sursa: Fiat via ActuCars

Articole similare

Tesla Model 3 primește îmbunătățiri considerabile pentru versiunile Standard și Long Range

Mihai Morcovescu

Cetățenii UE din mediul urban susțin interzicerea mașinilor pe combustie internă din 2030

Florin Amariei

ACAROM: Piața auto din România a crescut cu 4% în ianuarie 2024

Mihai Morcovescu