AUTOpro
Generale Green car Stiri

Fiat va produce în Serbia viitorul rival al Daciei Sandero

Producătorul italian de automobile Fiat va lansa în vara anului viitor noua generație Panda, care va avea și versiuni complet electrice.

Potrivit celor mai noi informații, viitorul model de clasă mică va fi produs în Serbia. Anunțul a fost făcut chiar de președintele acestei țări Alexsandar Vucic, după o întrevedere cu prim-ministrul italian.

Viitorul Fiat Panda va avea cel puțin două versiuni pur electrice

Fiat

Noua generație Fiat Panda își va face debutul în luna iulie 2024.Mai exact pe 11 iulie, atunci când marca italiană va împlini 125 de ani de existență. Modelul va debuta sub forma unui crossover de segment B, care va rivaliza cu Dacia Sandero.

Viitorul model va fi un crossover accesibil, care va avea cel puțin două versiuni 100% electrice. Se zvonește că versiunea electrică „entry-level” va avea un preț de pornire care se va situa sub pragul de 25.000 de euro. De asemenea, se pare că va exista și o versiune cu o baterie mai mică, ce ar putea costa chiar sub 20.000 de euro. Noua iterație Panda va avea și o versiune hibridă.

Acum, însă, a apărut o nouă informație referitoare la modelul italienilor. Astfel, acesta ar urma să fie produs la uzina de lângă orașul Kragujevac (Serbia), acolo unde, până în 2022, a fost asamblat Fiat 500L. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Serbiei, Alexsandar Vucic, după o întrevedere cu prim-ministrul italian, Giorgia Meloni.

Deocamdată, nu a fost avansată nici o dată pentru startul producției noului Fiat Panda. Totuşi, președintele Vucic a precizat că producţia va stimula schimburile comerciale dintre Italia şi Serbia, care se ridică la 4,6 miliarde de euro pe an. Totodată, noul Panda va fi asamblat în Maroc și în Brazilia și va fi comercializat pe cel puțin trei continente.

Deocamdată se știe că Panda EV va fi bazat pe conceptul Centoventi, prezentat în 2019. De asemenea, presa italiană sugerează că modelul va fi strâns legat din punct de vedere tehnic cu viitorul Citroen C3 electric. Asta înseamnă că ar urma să împărtășească fie platforma eCMP, fie noua arhitectură STLA Small a Grupului Stellantis. 

Sursa: Carscoops

Articole similare

iDrive 8.5 este noua versiune a sistemului de infotainment de la BMW: interfață mai simplă și mai intuitivă

Mihai Morcovescu

KIA EV5: au apărut primele imagini neoficiale cu viitorul crossover electric

Mihai Morcovescu

Karma Kaveya este un nou coupe electric de performanță, care va oferi până la 1.196 CP

Mihai Morcovescu