AUTOpro
Generale

Hyundai Tucson revine pe piața europeană.

Mă rog, revine e mult spus, având în vedere că nu e vorba decât de o revenire a numelui, care, în cazul generației anterioare, se transformase în ”ix35”. Noul Tucson va fi prezentat pe viu cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie și va ajunge la vânzare din a doua jumătate a acestui an. Cel mai important: va beneficia de o garanție de cinci ani fără limită de kilometri.

Hyundai-Tucson-Exterior_1

SUV-ul compact dispune de un design interesant, care inspiră mai mult dinamism decât în trecut, dar fără a fi cu adevărat agresiv. Interiorul are forme moderne și pare a dispune de materiale de calitate, dar de acest lucru rămâne să ne convingem pe viu cu ocazia unui test viitor.

Hyundai-Tucson-Exterior_2

Conform Hyundai, platforma tehnică este una nouă. Gama de motorizari include două motoare pe benzină, de 1,6 litri (cu 135 și 176 CP) și trei dieseluri, de 115 CP (1,7 litri), 136 CP (2,0 litri) și 184 CP (2,0 litri). Noul motor turbo 1,6 litri T-GDI 176 CP este asociat unei transmisii cu dublu ambreiaj în șapte trepte (7DCT) sau unei cutii manuale în șase trepte.

Hyundai-Tucson-Interior_1

Coreeni promit un spațiu generos la interior și o compartimentare inteligentă a habitaclului. Portbagajul a crescut în volum, până la o valoare de 513 litri. Pe lista de dotări se vor găsi scaunele față încălzite și ventilate, portbagaj cu deschidere automată (atunci când se detectează prezența cheii în apropiere) și un sistem inteligent de asistență a parcării. În plus, va exista un nou sistem de navigație mai rapid cu un abonament gratuit timp de șapte ani la serviciile ”TomTom Live”.

Hyundai-Tucson-Exterior_4

La capitolul siguranță, noul Tucson va integra frânare automată de urgență, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (cu corecția volanului), avertizare pentru traficul din spate (pe baza unui senzor cu acțiune 180 de grade), monitorizare a unghiului mort, precum și o capotă activă pentru protecția optimă în cazul unui impact cu un pieton sau biciclist.

Articole similare

„APAR – următorii 20 de ani”, un eveniment istoric

Filip Sîrbu

Prima stație de încărcare de 350 kW din lume este în construcție

Filip Sîrbu

Kia XCeed: toate detaliile despre noul crossover urban

Dragos Baltateanu

Leave a Comment