AUTOpro
Industrie Stiri

GM: Deficitul mondial de cipuri, 2 miliarde de dolari în minus

gm profit scadere cipuri

General Motors (GM) anunță că deficitul mondial de cipuri ar urma să însemne 2 miliarde de dolari în minus pentru profitul companiei.

După ce au raportat un profit trimestrial de 2,8 miliarde de dolari și o previziune temperată pentru 2021, acțiunile GM se tranzacționau în scădere cu 4,5%.

General Motors Fuel Cell Controls and Process Engineer Joe Truchan operates a coating machine in the fuel cell laboratory at the GM Global Propulsion Systems Pontiac Engineering Center in Pontiac, Michigan. (Photo by Steve Fecht for General Motors)

Mary Barra, CEO-ul GM, a promis că nu vor fi făcute niciun fel de reduceri la capitolul producție de pick-up truck-uri și SUV-uri, acolo unde GM are cea mai mare cotă de profit.

Cu toate astea, GM a anunțat că reduce producția la trei dintre uzinele sale nord-americane și va continua asamblarea imediat ce stocurile de cipuri vor reveni la normal. Cu toate astea, GM se așteaptă ca lipsa cipurilor să ducă la o scădere a profitului anual de aproximativ 2 miliarde de dolari. Chiar și așa, estimează un profit de 4,5-5,2 dolari per acțiune la final de 2021.

GMC announced today a new multi-year sponsorship with Chip Ganassi Racing for the team’s first electric racing venture in the inaugural Extreme E season in 2021. GMC’s HUMMER EV, the world’s first all-electric supertruck, inspired the unique grille, graphics and bodywork on CGR’s 550-horsepower electric SUV.

Rivalul Ford a anunțat că producția unora dintre cele mai importante mașini pentru piața americană va fi întârziată până la rezolvarea chestiunii cipurilor.

Articole similare

O nouă fabrică Porsche pentru motoarele cu opt cilindri

administrator_autopromag

Încep comenzile pentru vehiculele electrice solare

Andrada Arsenie

General Motors vrea sa domine piata masinilor electrice

Florin Amariei

Leave a Comment