AUTOpro
Industrie Stiri

GM: Deficitul mondial de cipuri, 2 miliarde de dolari în minus

gm profit scadere cipuri

General Motors (GM) anunță că deficitul mondial de cipuri ar urma să însemne 2 miliarde de dolari în minus pentru profitul companiei.

După ce au raportat un profit trimestrial de 2,8 miliarde de dolari și o previziune temperată pentru 2021, acțiunile GM se tranzacționau în scădere cu 4,5%.

General Motors Fuel Cell Controls and Process Engineer Joe Truchan operates a coating machine in the fuel cell laboratory at the GM Global Propulsion Systems Pontiac Engineering Center in Pontiac, Michigan. (Photo by Steve Fecht for General Motors)

Mary Barra, CEO-ul GM, a promis că nu vor fi făcute niciun fel de reduceri la capitolul producție de pick-up truck-uri și SUV-uri, acolo unde GM are cea mai mare cotă de profit.

Cu toate astea, GM a anunțat că reduce producția la trei dintre uzinele sale nord-americane și va continua asamblarea imediat ce stocurile de cipuri vor reveni la normal. Cu toate astea, GM se așteaptă ca lipsa cipurilor să ducă la o scădere a profitului anual de aproximativ 2 miliarde de dolari. Chiar și așa, estimează un profit de 4,5-5,2 dolari per acțiune la final de 2021.

GMC announced today a new multi-year sponsorship with Chip Ganassi Racing for the team’s first electric racing venture in the inaugural Extreme E season in 2021. GMC’s HUMMER EV, the world’s first all-electric supertruck, inspired the unique grille, graphics and bodywork on CGR’s 550-horsepower electric SUV.

Rivalul Ford a anunțat că producția unora dintre cele mai importante mașini pentru piața americană va fi întârziată până la rezolvarea chestiunii cipurilor.

Articole similare

Bosch se ocupă și de comunicarea V2M

Filip Sîrbu

Ultimul exemplar Ford Fiesta va ieși de pe linia de asamblare pe 7 iulie

Mihai Morcovescu

Ediția din ianuarie a revistei AUTOpro este disponibilă la centrele de difuzare a presei

administrator_autopromag

Leave a Comment